Gebruik voor cheesecake zachte kazen die niet te sterk zijn van smaak.
Roomkaas, zoals Philadelphia, is daarom het meest geschikt.
Maar ook ricotta, mascarpone, monchou of Neufchâtel zijn prima kazen voor een lekkere cheesecake.
In Nederland wordt vaak kwark gebruikt voor kwarktaart, de Nederlandse versie van de cheesecake.
Maak eerst de bodem met bloem, boter, zort, bloemsuiker, eidooier en zetmeel.
Dit komt in een cakevorm of bakring waar vervolgens het kaasmengsel op komt.
Belangrijk bij het bereiden is dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en dat je de taart langzaam en op geen te hoge temperatuur afbakt.
Cheesecakes kunnen tijdens het bakken scheuren, maar dat kan je voorkomen door in de oven een bakje met water onder de cheesecake te plaatsen.
Laat de taart een nachtje opstijven in de koelkast en snij ze nadien in stukken vooraleer je ze invriest.
Je kan de cheesecake dan ongeveer een maand in de diepvries bewaren.