:

Hoe voorkom je dat een soufflé inzakt?

Nina Elsjan of Wipper
Nina Elsjan of Wipper
2025-10-03 03:19:47
Count answers : 5
0
Zorg dat je verse eieren gebruikt en dat ze op kamertemperatuur zijn. Voeg zuur toe. Vouw niet teveel. Zorg dat je oven op temperatuur is. Je kan ze het beste op het onderste rooster zetten. De theorie is dat de warme lucht die stijgt de soufflé een lift zal geven. De kans dat de bovenkant van je soufflé verbrandt is in ieder geval kleiner.
Maurits Bud
Maurits Bud
2025-10-03 02:41:26
Count answers : 5
0
Door kleine potjes te gebruiken kan je wel voorkomen dat je soufflé bij het opdienen al bij de eerste schep in elkaar zakt. Wanneer het gerecht z’n warmte verliest, bestaat het risico dat het inzakt. Je soufflé zou in elkaar kunnen zakken door het temperatuurverschil. Doe tijdens het bakken de ovendeur niet open; wacht minstens 2/3 van de totale baktijd.

Lees ook

Hoe maak je Spanish koffie?

Met maar drie ingrediënten kan iedereen deze lekkere Spaanse koffie maken. Dit heb je nodig: 200 m Lees meer

Hoe maak je Syrische koffie?

De bonen, uit Jemen, Brazilië of Colombia worden met zorg gekozen en gekocht, thuis gebrand en daarn Lees meer

Fem Hoekstra
Fem Hoekstra
2025-10-03 01:53:35
Count answers : 3
0
Het opkloppen van de eiwitten moet gebeuren in een vetvrije omgeving. Open nooit de oven tijdens de baktijd! De souffléschaaltjes of ramekins vet je het liefste verticaal in met gesmolten boter, zo rijst de soufflé mooi omhoog. Vouw het opgeklopte eiwit altijd rustig door de andere ingrediënten, anders ontsnapt de lucht uit het mengsel. Bestrooi je soufflévormpjes na het invetten met een beetje bloem of suiker, zodat de boter ook daadwerkelijk aan de zijkant blijft en niet omlaag glijdt tijdens het bakken. Weeg alles altijd exact af. Houd je aan het recept en voeg niet zomaar allerlei andere ingrediënten toe aan het soufflémengsel.