:

Hoe maak je Syrische koffie?

Sophie Moensendijk
Sophie Moensendijk
2025-10-22 13:45:23
Count answers : 3
0
Gebruik 3 kopjes water en verwarm het op gemiddeld vuur. Als je geen dallah hebt, kun je een steelpan gebruiken of een Turkse cezve. Laat het water even afkoelen. Zet het vuur intussen laag. Haal de dallah van het vuur wanneer de koffie begint te koken. Je kunt ook het vuur iets lager zetten voordat je de dallah weer op het fornuis zet.
Arie Koster
Arie Koster
2025-10-16 16:57:47
Count answers : 7
0
Koffie is een kan scheppen, beetje zout erbij, kokend water erbij, even laten trekken en door een theezeefje schenken. Doe alle ingrediënten in een steelpan en verhit deze op half hoog vuur. Als het kookt dan het vuur iets lager zetten, maar het wel zachtjes een kwartiertje laten pruttelen. Haal het vervolgens van het vuur. Schenk de koffie door een zeefje in de koffiekopjes (of gebruik in plaats van een zeefje een filterzakje)

Lees ook

Hoe voorkom je dat een soufflé inzakt?

Zorg dat je verse eieren gebruikt en dat ze op kamertemperatuur zijn. Voeg zuur toe. Vouw niet tev Lees meer

Hoe maak je Spanish koffie?

Met maar drie ingrediënten kan iedereen deze lekkere Spaanse koffie maken. Dit heb je nodig: 200 m Lees meer

Joost Huisman
Joost Huisman
2025-10-03 03:33:34
Count answers : 11
0
De bonen, uit Jemen, Brazilië of Colombia worden met zorg gekozen en gekocht, thuis gebrand en daarna in een vijzel gestampt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Turkse koffie, waarbij koffie en koud water samen gekookt worden, voegen Syriërs de geroosterde en verbrijzelde bonen toe aan kokend water. Daarna wordt het vuur zachter gezet en kookt de koffie verder gedurende 30 à 35 minuten, samen met de ‘essence’, het koffiedrab van de eerder gezette koffie. Is de koffie gekookt, dan voeg je kardemom toe. Een deel van de ‘essence’ van de koffie wordt aan de kant gehouden vooraleer de kardemom toegevoegd wordt. Dat vormt de starter van de volgende koffie. De beste koffie kan je pas zetten wanneer het drab enkele keren herbruikt is, met telkens toevoeging van nieuwe versgebrande koffiebonen. Na vier dagen begint het hele proces opnieuw, want dan begint de koffie wat zurig te smaken. Heb je net dan bezoek, dan kan je natuurlijk een starter vragen bij de buren. In sommige landen wordt de kardemom meteen mee gekookt, maar dan krijgt je koffie een beige-bruine kleur en smaakt hij anders.