:

Waarom springen mijn garnaalkroketten open?

Lois Jonker
Lois Jonker
2025-09-02 14:34:59
Count answers : 5
0
De meestvoorkomende reden dat bitterballen openklappen tijdens het frituren is dat de vulling te heet wordt. Dit kan komen doordat de temperatuur van de olie te heet is. Je hebt ze iets te lang gefrituurd. Bitterballen met een kaasvulling worden sneller heet en liever frituur je die iets korter of op een lagere temperatuur. Niet-bevroren bitterballen klappen ook sneller dan bevroren bitterballen omdat de vulling sneller heet wordt. Uitstekende stukjes en scheurtjes bij je gedraaide salpiconballetjes kunnen ook een foutmelding veroorzaken bij het frituren.
Lise de Groot
Lise de Groot
2025-09-02 11:55:18
Count answers : 3
0
Om te vermijden dat je kroketten barsten, gebruik je zo weinig mogelijk vocht in de bereiding van je vulling. Voeg dus geen boter of room toe aan je puree. Een volgende cruciale tip: bak niet te veel kroketten tegelijkertijd, maar zorg dat ze ruimte hebben in het frituurmandje. Wanneer je te veel kroketten samen bakt, schuren ze tegen elkaar en kunnen ze barsten. Geef de kroketjes dus voldoende ruimte om te zweven in het mandje.

Lees ook

Wat zijn de ingrediënten voor een garnaalkroket?

Voor de garnalenragout 80 gr boter, 100 gr bloem, 500 g garnalenbouillon, 350 gr Hollandse garnalen, Lees meer

Hoe bak ik diepgevroren garnaalkroketten?

Diepgevroren kroketten: bak ze op 170 à 175°C gedurende 7 à 8 minuten. Diepgevroren: bakken op 180 Lees meer

Nora Sahin
Nora Sahin
2025-09-02 11:07:25
Count answers : 4
0
Laat de puree in elk geval zeer goed afkoelen. Rol de kroketten eerst lichtjes in bloem. Misschien is dat de ontbrekende schakel. Nadien haal je ze door het losgeklopte eiwit en uiteindelijk door het paneermeel. Bak ze in frituurolie op 180° C. Bak niet meer dan 10 stuks ineens.