:

Waarom gaan mijn garnaalkroketten open?

Lukas van Dam
Lukas van Dam
2025-09-02 18:33:48
Count answers : 4
0
Een glad oppervlak van de ragout is het beste begin voor een stevige paneerlaag. Het laagje om de ragout, de paneerlaag, moet namelijk voorkomen dat de kroket in de frituur uit elkaar knapt en gaat lekken. De oppervlakte van de ragout wordt zo veel gladder als je je handen een beetje nat maakt. Spoel je handen af zodra de ragout eraan begint te plakken.
Berat Aslan
Berat Aslan
2025-09-02 17:49:58
Count answers : 4
0
Mogelijke oorzaken ervan zijn: * de temperatuur van de olie is te heet * je hebt ze iets te lang gefrituurd * je werkt met vers bereide bitterballen * de vulling bevat producten die veel vocht afgeven bij verwarming en zetten daardoor uit tijdens het bakken.

Lees ook

Wat zijn de ingrediënten voor een garnaalkroket?

Voor de garnalenragout 80 gr boter, 100 gr bloem, 500 g garnalenbouillon, 350 gr Hollandse garnalen, Lees meer

Hoe bak ik diepgevroren garnaalkroketten?

Diepgevroren kroketten: bak ze op 170 à 175°C gedurende 7 à 8 minuten. Diepgevroren: bakken op 180 Lees meer

Alex Kuipers
Alex Kuipers
2025-09-02 17:45:42
Count answers : 6
0
Als er vocht in je vulling of korst zit, zal je kroket openbarsten. Doe er niet te veel kroketten tegelijk in, anders kunnen ze openbarsten.
Nout van der Heiden
Nout van der Heiden
2025-09-02 17:45:32
Count answers : 3
0
Misschien eens zo proberen: bij het rollen goed opletten dat er geen barstjes in zijn, eerst bloem dan eiwit, weer bloem, eiwit en vervolgens paneermeel, kroketjes 30 minuten laten "aandrogen" waarbij ze elkaar niet mogen raken, frituren op 180 o. De aardappelen worden niet doorgedraaid maar tot moes geklopt in een universele keukenmachine, wel mogen er alleen eierdooiers en niet te veel boter bij gedaan worden. Men proeft het niet en de kroketten gaan niet open. Draag er zorg voor dat de aardappelen niet overgaar gekookt worden; ze zuigen dan water op, en verwerk ze zo snel mogelijk. Bij een temperatuur hoger dan 110 'C wil het wel eens voorkomen dat water veranderd in stoom = expansief . Het ei+paneermeel omhulsel is te zwak om de stoom binnen te houden. Voor de binding roer ik altijd per 500 gram aardappelen 2 losgeklopt eieren door. Hierdoor verklein je de kans op openbakken. Dan vries ik ze in en bak ze af op 180 graden Celcius. Invriezen kan maar maakt geen verschil voor het stukgaan van de korst. Van het gebruikelijk aardappelkroketjes-formaat niet meer dan 6 tegelijk in de 4 liter frituurpan.

Lees ook

Waarom springen mijn garnaalkroketten open?

De meestvoorkomende reden dat bitterballen openklappen tijdens het frituren is dat de vulling te hee Lees meer

Kan je garnaalkroketten bakken in de oven?

Je kunt garnaalkroketten bakken in de oven. Leg de garnaalkroketten op een ovengril, leg een schaal Lees meer

Mathijs van den Eerenbeemt
Mathijs van den Eerenbeemt
2025-09-02 15:57:06
Count answers : 6
0
Laat de puree in elk geval zeer goed afkoelen. Rol de kroketten eerst lichtjes in bloem. Misschien is dat de ontbrekende schakel. Nadien haal je ze door het losgeklopte eiwit en uiteindelijk door het paneermeel. Bak ze in frituurolie op 180° C. Bak niet meer dan 10 stuks ineens.