:

De rol van boter in Belgische patisserie

Rafael van den Broek
Rafael van den Broek
2025-09-03 15:58:53
Count answers : 3
0
Doe de boter tussen een stuk bakpapier wat je tot een envelop plooit. Rol nu de boter plat met de deegrol zodat je een gelijkmatige rechthoek verkrijgt van ongeveer 0,5cm. Leg de boterplaat in de koelkast zodat hij terug kan opstijven of bij warm weer kan je hem ook een kwartier in de diepvries leggen. Verdeel de boterplaat op het onderste deel van de rechthoek. Plooi nu het deel wat niet met boter bedekt is naar binnen toe tot 1/3 van de rechthoek hiermee bedekt is. Neem nu de boterkant en plooi die toe over de geplooide kant. Zo heb je je deeg in drie geplooid. Zorg ervoor dat er geen bloemresten op je deeg liggen wanneer je het dichtvouwt. Draai opnieuw je deeg een kwartslag en herhaal de vorige stap. Wikkel het deeg in een stuk bakpapier of vershoudfolie en laat het minimum 30 min. in de koelkast rusten zodat de boter terug kan opstijven. Beboter ondertussen 10 briochevormpjes en bestrooi ze rijkelijk binnenin met het suikermengsel. Zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Merle Otto
Merle Otto
2025-09-03 15:35:29
Count answers : 4
0
De Beurre d’Ardenne is een van de 3 Belgische producten met een beschermde oorsprongsbenaming. Ze is bovendien een smaakversterker op de boterham en een onmisbaar ingrediënt in talrijke recepten voor gebak en sauzen. De Beurre d’Ardenne wordt volledig vervaardigd van koemelk afkomstig van koeien in het gebied van de Belgische Ardennen. Deze boter is ideaal als garnering op een stuk gegrild vlees of vis, op groenten, pasta, aardappelen of een geroosterde boterham. Noisette: Door de hitte van de pan gaat deze boter verkleuren van blond naar bruin en komt de typische verfijnde hazelnootgeur vrij. Noisette: Deze aromatische toets is vooral heel interessant voor bakkers. Noisette: Ze kan ook worden gebruikt in hartige gerechten Noisette: (puree, groenten ...). Ze is ideaal voor het koken op hoge temperatuur en wordt daarbij niet bruin. Kook thuis zoals een echte chef, met de gebruiksklare 'Beurre des Chefs' van Carlsbourg.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer