De Beurre d’Ardenne is een van de 3 Belgische producten met een beschermde oorsprongsbenaming.
Ze is bovendien een smaakversterker op de boterham en een onmisbaar ingrediënt in talrijke recepten voor gebak en sauzen.
De Beurre d’Ardenne wordt volledig vervaardigd van koemelk afkomstig van koeien in het gebied van de Belgische Ardennen.
Deze boter is ideaal als garnering op een stuk gegrild vlees of vis, op groenten, pasta, aardappelen of een geroosterde boterham.
Noisette: Door de hitte van de pan gaat deze boter verkleuren van blond naar bruin en komt de typische verfijnde hazelnootgeur vrij.
Noisette: Deze aromatische toets is vooral heel interessant voor bakkers.
Noisette: Ze kan ook worden gebruikt in hartige gerechten
Noisette: (puree, groenten ...).
Ze is ideaal voor het koken op hoge temperatuur en wordt daarbij niet bruin.
Kook thuis zoals een echte chef, met de gebruiksklare 'Beurre des Chefs' van Carlsbourg.