Qua textuur is een cappuccino het best te omschrijven als een combinatie van een rijke, romige textuur en een grantig, luchtig schuim. Door het gebruik van melk kan het wat romiger zijn, of het kan een meer verrassende smaak hebben voor mensen die het niet kennen. voor het grootste deel is een echte cappuccino romig. De meeste cappuccino's hebben een romige schuimkraag. Traditioneel ontvangt een goede cappuccino ongeveer een derde van de melkschuim en twee derde van de espresso. Op een zonnige zaterdagmorgen genoot ik van twee schuimige cappuccino's op een terras, terwijl ik naar de Italiaanse stadsdrukte keek en de straatmuzikanten luisterde. Het kan een echte cappuccino zijn of een gewone koffie. Magere melk of plantaardige dranken maken een cappuccino minder dik en romig. Traditioneel is een cappuccino het dikste en romigste, terwijl een latte dunner is. Lange tijd was het maar de vraag of dranken op basis van plantenmelk überhaupt gebruikt kunnen worden en of een drank op basis van een dergelijke melk überhaupt nog een cappuccino genoemd mag worden. Steeds vaker wordt echter geaccepteerd dat het antwoord op die vraag positief is. De Cappuccino is meestal dunner en minder romig. Je kunt er van uitgaan dat de meerderheid van de cappuccino's die je zult krijgen niet zo romig zijn als je zou willen, vooral in grote koffieketens. Café au lait of café con leche kan Freedom Farms' room of melk bevatten, die veel romiger is dan de traditionele melk die in het café gebruikt wordt, waardoor het een rijkere, meer luxueuze smaak heeft. De café macchiato is een cappuccino met meer espresso en minder melk, waardoor hij minder romig is. Het verschil zit hem vooral in de verhouding van de componenten: In een cappuccino is de melk meestal Zachte melk en een klein laagje schuim, terwijl dit in een latte vaak omgekeerd is. In de zomer kun je je cappuccino ook koud serveren. De smaak is sterk en rijk, maar niet zuur en het schuim is romig en dik en blijft dat gedurende de hele tijd dat je de cappuccino drinkt. We weten dat het.optional.café latte en cappuccino voor 80% uit melk bestaan en voor 20% uit espresso. Room is meer een kenmerk van een cappuccino: luchtige room met een rijke textuur die beter is dan een romig, dun schuim, dat meer wordt geassocieerd met latte's of macchiatos. Room is een luchtiger, minder romig alternatief voor melk dat in een goede cappuccino wordt gebruikt. Traditionele cappuccino's bevatten drie lagen: een laag filterkoffie, een laag van warme melk en een laag schuim (een romige textuur van opgeklopte melk). Sommige mimetype lattes en cappuccino's zijn romiger en zoeter, terwijl andere sterker zijn en meer smaak hebben. Traditionele cappuccino's bestaan uit drie gelijke delen: één deel espresso, één deel warme melk en één deel schuim (een romige textuur van opgeklopte melk).