:

Wat is het recept van oma voor ouderwetse pannenkoeken?

Loes van Bruchem
Loes van Bruchem
2025-09-11 16:53:03
Count answers : 5
0
Begin met het afwegen van de bloem en het toevoegen van een snufje zout. Voeg vervolgens de eieren toe en mix het geheel. Giet langzaam de melk erbij terwijl je blijft mixen tot er een glad beslag ontstaat. Snijd het spek in dunne reepjes en bak ze knapperig in een pan. Schep het spek uit de pan en laat het even uitlekken op wat keukenpapier. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en giet een pollepel beslag in de pan. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
Evi Serra
Evi Serra
2025-09-11 15:23:03
Count answers : 2
0
Wat heb je nodig om die zelfde pannenkoeken als oma te maken? 250 gram bloem 2 grote eieren 1 mespunt zout 1 eetlepel vanillesuiker 500 ml melk 2 a 3 eetlepels gesmolten boter Doe de bloem, vanillesuiker, en zout in een kom en meng deze met een vork. Voeg vervolgens ook de 2 eieren toe en schenk 100 ml van de melk erbij. Roer het geheel rustig door en voeg kleine beetjes melk toe. Voeg de gesmolten boter toe aan het geheel. Is het beslag mooi glad zonder klonten? Bakken maar! Schenk een heel klein beetje olie in de pan.

Lees ook

Wat is een goed recept voor pannenkoeken?

De koolzuurhoudende bubbels helpen het beslag lichter te maken, waardoor je pannenkoeken minder comp Lees meer

Wat voor beleg op pannenkoeken?

Pannenkoeken met spek en brie. Hartige pannenkoek met curry. Gember pannenkoeken met kaas. Boerenpan Lees meer

Yassin Kisman
Yassin Kisman
2025-09-11 14:37:25
Count answers : 3
0
Het beslag heb je in vijf minuten klaar. Zelf toevoegen: * 250 gram bloem * 2 grote eieren (of 3 kleintjes) * 1 mespunt zout * 1 eetlepel zelfgemaakte vanillesuiker (of 1 zakje vanillesuiker) * 500 ml melk * 2 à 3 eetlepels gesmolten boter (vloeibare boter kan ook) * zonnebloemolie voor het bakken Stap 1 Zeef de bloem in een beslagkom. Voeg de zout en de vanillesuiker toe. Meng dit met een vork. Doe de eieren erbij en ongeveer 100 ml van de melk. Roer goed tot met een vork door tot alle natte ingrediënten goed zijn opgenomen. Door eerst dit kleine beetje melk erbij te doen voorkom je dat je beslag gaat klonteren. Stap 2 Voeg nu de gesmolten boter toe. De boter voorkomt dat je pannenkoeken straks breken bij het bakken. Je hebt dan ook minder olie nodig bij het bakken. Meng de gesmolten boter door het beslag. Voeg tot slot al roerend met een garde de rest van de melk door het beslag. Blijf kloppen tot je een mooi glad en klontervrij beslag hebt. Stap 3 Bak de pannenkoeken. Zorg ervoor, dat je pan goed heet is. Doe een klein scheutje olie in de pan. Ik gebruik een stuk keukenpapier of een siliconen bakkwast om de olie goed in de pan te verdelen. Tip van Oma Als je een spekpannenkoek wilt, dan doe je eerst de plakjes spek in de pan, daarna giet je het beslag in de pan.
Berend Passchiers
Berend Passchiers
2025-09-11 12:22:42
Count answers : 8
0
Voor ongeveer 10 pannenkoeken heb je het volgende nodig: 250 gram bloem 2 eieren 500 ml melk Snufje zout Boter of olie om in te bakken Begin met het zeven van de bloem in een grote kom. Voeg een snufje zout toe aan de bloem. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek de eieren in de kom. Begin met het langzaam toevoegen van de melk. Roer het geheel met een garde of mixer goed door. Voeg de melk geleidelijk toe, zodat het beslag mooi glad wordt en geen klontjes krijgt. Blijf roeren totdat je een dun, vloeibaar beslag hebt. Laat het beslag minimaal 15 tot 30 minuten rusten. Gebruik een speciale pannenkoekenpan of andere goede koekenpan, bij voorkeur met een anti-aanbaklaag. Verhit een beetje boter of olie in de pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten en begint te schuimen, is de pan heet genoeg. Giet een dun laagje beslag in de pan. Beweeg de pan zodat het beslag zich gelijkmatig verspreidt. Bak de pannenkoek aan de ene kant totdat de randjes lichtbruin beginnen te kleuren en er kleine belletjes op de bovenkant verschijnen. Dit duurt meestal 1 à 2 minuten. Gebruik een spatel om de pannenkoek voorzichtig om te draaien en bak de andere kant nog eens 1 à 2 minuten goudbruin.

Lees ook

Hoe kan ik de lekkerste pannenkoeken maken?

Kies bijvoorbeeld voor klassiek, volkoren of pannenkoeken met extra proteïne. Probeer dan onze nieuw Lees meer

Welk meel is goed voor pannenkoeken?

Je bakt ze net zo goed van bijvoorbeeld gewone tarwebloem. Voor een voedzame pannenkoek kun je een Lees meer