:

Wat heb je allemaal nodig voor een pannenkoek?

Isabelle Hussain
Isabelle Hussain
2025-09-11 15:57:26
Count answers : 4
0
Je hebt slechts vier ingrediënten nodig: bloem, eieren, melk en een snufje zout. De basis ingrediënten voor het maken van heerlijke pannenkoeken zijn simpel en liggen waarschijnlijk al in je keukenkastje: – bloem – eieren – melk – zout – klontje boter of olie voor het bakken Daarnaast kun je nog andere ingrediënten toevoegen om je pannenkoeken extra lekker te maken. Zoals geraspte kaas voor een hartige pannenkoek, ham, spek, champignons, paprika, aardbei, banaan, stroop of poedersuiker.
Nienke Mathieu
Nienke Mathieu
2025-09-11 15:55:01
Count answers : 3
0
Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan. Verhit een klontje boter in een koekenpan van 24 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.

Lees ook

Wat is een goed recept voor pannenkoeken?

De koolzuurhoudende bubbels helpen het beslag lichter te maken, waardoor je pannenkoeken minder comp Lees meer

Wat is het recept van oma voor ouderwetse pannenkoeken?

Voor ongeveer 10 pannenkoeken heb je het volgende nodig: 250 gram bloem 2 eieren 500 ml melk Snu Lees meer

Maaike Schakelaar
Maaike Schakelaar
2025-09-11 15:50:52
Count answers : 4
0
Het meest makkelijke pannenkoeken beslag bestaat uit 4 ingrediënten: Bloem, melk, ei en zout. Voor het bakken van pannenkoeken heb je een koekenpan nodig. Het makkelijkste is een pan met anti-aanbaklaag zonder beschadigingen. Ingrediënten voor dit recept 250 gr. bloem 500 ml. melk 2 middelgrote eieren 1 mespunt zout vloeibare boter of zonnebloemolie voor het bakken. Doe een klein beetje boter in de pan en laat dit uitbruisen. Gebruik een mooie brede spatel.