:

Hoe lang moet je worsten bakken?

Riley van Leeuwen
Riley van Leeuwen
2025-09-29 12:08:23
Count answers : 12
0
Neem de tijd, zeker de dikkere variant, zijn niet in vijf minuutjes gaar. Haast is dan ook geen goed plan, net als het vuur superhoog zetten ‘om de worst maar gaar te krijgen’. Een truc die we op internet tegen kwamen: een stukje keukenpapier, of anders bakpapier, tegen het spetten. Ongeveer 8 minuten aan de ene kant bakken, papier eraf halen, en de andere kant ook ongeveer 8 minuten bakken, weer met het papier er bovenop. Heb je een enorme worst die maar niet gaar wil worden? Je kunt ze dan ook altijd nog stomen. Bak je worstjes bruin zonder deksel, voeg dan een beetje water toe, en leg de deksel erop. Je kunt het vuur nu wat lager zetten, en de worstjes nog ongeveer vijf minuten laten stomen. Deksel er weer af en dan nog een minuutje op hoog vuur bakken zodat het velletje weer krokant wordt.
Nienke Veltman
Nienke Veltman
2025-09-21 22:52:02
Count answers : 7
0
Worsten in een pan leggen en water toevoegen tot ze net onder staan. Het vuur aanzetten en wachten tot ze beginnen te sudderen, dit duurt ongeveer 6 tot 8 minuten. Het vuur uit zetten en de worsten uit de pan halen, deze zijn nu volledig gegaard. De worsten kunnen nu in zijn geheel in de pan worden gelegd of vooraf in stukken worden gesneden. Verwarm boter in een hete pan en bak de worsten knapperig en bruin, dit is minutenwerk omdat de worsten immers al gegaard zijn.

Lees ook

Wat is Brusselse stoemp?

Stoemp is een typisch Belgische puree die je op alle mogelijke manieren kan serveren. Stoemp bestaat Lees meer

Wat zijn stoemp-worsten?

Stoemp met worst is een absolute volkse comfort food topper. Het woord 'stoemp' komt van platgestam Lees meer

Cornelis Şahin
Cornelis Şahin
2025-09-14 04:32:59
Count answers : 8
0
Doe het deksel half op de pan en laat de worst zo’n 20 minuten zachtjes pruttelen.
Thijs de Vos
Thijs de Vos
2025-09-13 23:36:42
Count answers : 8
0
Leg de worsten in de pan en laat ze 4-5 minuten bakken. Zet het vuur laag en laat de braadworsten nog 8-10 minuten garen. Braadworst bakken is niet moeilijk, maar toch komt het vaak voor dat dit vlees aanbrandt. Bak je braadworst op de barbecue, bak ze dan met indirecte hitte. Draai ze nog steeds regelmatig om.

Lees ook

Wat is een Stoemp?

Stoemp is a Flemish dish, found in Belgium, Northern France and the Netherlands, of pureed or mashed Lees meer

Welke kruiden in stoemp?

Voor extra smaak voeg je tijdens het koken van de groenten een kruidentuiltje met laurierblaadjes e Lees meer

Amy Kiliç
Amy Kiliç
2025-09-13 22:44:35
Count answers : 3
0
Verse worstjes, zeker de dikkere variant, zijn niet in vijf minuutjes gaar. Ongeveer 8 minuten aan de ene kant bakken, papier eraf halen, en de andere kant ook ongeveer 8 minuten bakken, weer met het papiertje er bovenop. Bak je worstjes bruin zonder deksel, voeg dan een beetje water toe, en leg de deksel erop. Je kunt het vuur nu wat lager zetten, en de worstjes nog ongeveer vijf minuten laten stomen. Deksel er weer af, en dan nog een minuutje op hoog vuur bakken zodat het velletje weer krokant wordt.