:

Welke kruiden zijn het lekkerst?

Sanne Schatteleijn
Sanne Schatteleijn
2025-09-21 15:51:27
Count answers : 8
0
Basilicum: Perfect voor tomatensauzen, pesto en salades zoals de klassieke Caprese. Oregano: Een must-have in pizza’s en pastagerechten. Rozemarijn: Geweldig bij geroosterde aardappelen, focaccia en gegrild vlees. Tijm: Veelgebruikt in stoofschotels, soepen en marinades. Dragon: Onmisbaar in bearnaisesaus en kipgerechten. Lavendel: Voeg een vleugje Provence toe aan desserts, honing en zelfs lamsvlees voor een subtiele bloemige toon. Koriander: Essentieel in salsa’s, guacamole en taco’s, het geeft een frisse, citrusachtige smaak. Komijn: Een basis in chili, taco’s en enchilada’s, komijn voegt een warme, nootachtige smaak toe. Mexicaanse oregano: Iets anders dan de mediterrane variant, het heeft een citrusachtige en ietwat pittige smaak die perfect is voor mole en chili. Kurkuma: Geeft niet alleen kleur, maar ook een aardse, licht bittere smaak aan curry’s en rijstgerechten. Kardemom: Zowel in zoete als hartige gerechten, het geeft een warme, bloemige smaak aan curry’s en desserts. Gember: Onmisbaar in roerbakgerechten, soepen en marinades, het geeft een pittige, frisse smaak. Citroengras: Veelgebruikt in Thaise en Vietnamese gerechten, het voegt een heldere, citrusachtige smaak toe. Thaise basilicum: Met een licht anijssmaak, perfect voor curry’s en salades. Sumak: Voeg een citroenachtige, zure smaak toe aan salades, marinades en rijstgerechten. Za’atar: Een mix van kruiden waaronder tijm, sumak en sesamzaad, ideaal voor platbrood en vleesgerechten. Munt: Veelgebruikt in tabouleh, yoghurt dips en lamsgerechten, voor een frisse, verkoelende smaak.
Hendrik Mathieu
Hendrik Mathieu
2025-09-14 05:35:21
Count answers : 6
0
Deze kruiden zijn onmisbaar in de keuken: Peper Zout Kaneel Paprikapoeder Italiaanse kruiden. Hiermee upgrade je je kruidenlade: Oregano Rozemarijn Tijm Knoflookpoeder Chilipoeder Komijn Kurkuma Nootmuskaat Kerriepoeder. Met deze toevoegingen is je collectie helemaal compleet: Laurierblaadjes Gemberpoeder Kruidnagel Kardemom Venkelzaad Steranijs.

Lees ook

Wat is Brusselse stoemp?

Stoemp is een typisch Belgische puree die je op alle mogelijke manieren kan serveren. Stoemp bestaat Lees meer

Wat zijn stoemp-worsten?

Stoemp met worst is een absolute volkse comfort food topper. Het woord 'stoemp' komt van platgestam Lees meer

Kick Groen
Kick Groen
2025-09-14 04:37:59
Count answers : 9
0
Vijfkruidenpoeder is één van de lekkerste kruidenmixen van over de hele wereld. Za’atar is één van de ‘Ottolenghi’s ingredients’. Garam masala is ongetwijfeld één van de redenen waarom we allemaal zo gek zijn op de Indiase keuken.
Sienna van den Berg
Sienna van den Berg
2025-09-14 03:55:14
Count answers : 7
0
De volgende specerijen en kruiden hebben wij altijd in de kast staan. Specerijen Paprikapoeder Kerriepoeder Kaneel Chilipoeder/cayennepeper Zout Zwarte peper Kruiden Basilicum Peterselie Oregano Tijm Italiaanse kruiden Koek-en speculaaskruiden Eventueel knoflookpoeder Ook lekker om in huis te hebben: nootmuskaat komijn kurkuma rozemarijn koriander

Lees ook

Wat is een Stoemp?

Stoemp is a Flemish dish, found in Belgium, Northern France and the Netherlands, of pureed or mashed Lees meer

Welke kruiden in stoemp?

Voor extra smaak voeg je tijdens het koken van de groenten een kruidentuiltje met laurierblaadjes e Lees meer

Tijmen van der Meer
Tijmen van der Meer
2025-09-14 01:33:34
Count answers : 5
0
Munt smaakt goed in sauzen, soepen, thee, desserts en zomerdranken. Rozemarijn smaakt goed in thee, salades, kruidenboter, lamsvlees en tomaten sauzen. Tijm combineer je bijvoorbeeld met groenten, vleesgerechten, in soepen, in ei-gerechten of in combinatie met kaas. Basilicum is erg lekker in combinatie met fruit, pesto, pasta, pizza, salades en hartige en zoete gerechten. Peterselie smaakt erg goed als garnering of in de kruidenboter. Dille smaakt goed in kwark- en yoghurtgerechten, gebakken aardappelen, vlees, groenten, sauzen en salades. Koriander pas je toe bij oosterse gerechten, vis, zaden in wildpaté, kerrieschotel en soep. Bieslook is lekker in marinades, kruidenboter, roomkaas, kwark, sauzen, aardappelgerechten en bloemknoppen in een salade. Salie is lekker in thee, vleesgerechten, jus, saus & pasta. Oregano is lekker te verwerken in thee, pizza, tomatenschotels en aardappelgerechten.