:

De oorsprong van Belgische stroopwafels

Brian de Leeuw
Brian de Leeuw
2025-09-16 19:17:03
Count answers : 5
0
De Luikse wafel, ook wel suikerwafel of Gaufre de Liège genoemd, is een Belgisch gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de Belgische stad Luik. De Luikse wafel zou in het 18de-eeuwse België zijn uitgevonden door de kok van de prins van Luik. De Luikse wafel stamt uit de 18e eeuw. Volgens de legende werd de Luikse wafel in België uitgevonden door de kok van de Prins van Luik, die origineel een brioche wou maken met stukjes suiker.
Aiden Scherms
Aiden Scherms
2025-09-16 18:26:43
Count answers : 4
0
Stroopwafels zijn een oorspronkelijk Hollands product, die intussen enorm populair geworden zijn in België. Ze dateren van het begin van de 19e eeuw, toen ze bekend stonden als 'wafels voor de armen'. Ze waren inderdaad zo makkelijk en goedkoop om te produceren dat ze op elke straathoek gekocht konden worden. Ze bestaan uit 2 krokante wafels, gevuld met een smeuïge siroop op basis van stroop. Onze stroopwafels zijn een echte lekkernij als vieruurtje, bij een lekker kopje koffie of thee. Wij noemen deze lekkernij onze Hollandse specialiteit, een beetje decadent, maar o zo lekker !

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer