:

De oorsprong van Belgische chocolade

Daniël de Wit
Daniël de Wit
2025-09-03 12:48:20
Count answers : 3
0
Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Hoewel het de inwoners van Meso-Amerika waren die de mogelijkheden van de cacaoboon ontdekten, waren het de Belgen die chocolade maken tot een kunstvorm verhieven. De Belgen nemen de kwaliteit van hun chocolade zo serieus dat deze zelfs in de wet staat: sinds 1894 is bij wet vastgelegd dat Belgische chocolade minimaal 35% cacao moet bevatten.
Joost Cicilia
Joost Cicilia
2025-09-03 09:46:49
Count answers : 3
0
De Belgen maken al sinds het begin van de jaren 1800 chocolade van hoge kwaliteit. In 1884 opende Jean Neuhaus een chocoladewinkel in Brussel en introduceerde hij pralines: chocolaatjes gevuld met room of ganache. Zijn uitvinding veroverde Europa en veranderde de manier waarop mensen van chocolade genoten. In 1912 creëerde Pierre Neuhaus, zoon van Jean Neuhaus, de ballotin - een chocoladedoos met individuele vakjes voor elk stuk. Deze uitvinding vergemakkelijkte het kopen en consumeren van chocolade en droeg ertoe bij dat de heerlijke chocolade wereldwijd populairder werd.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer