:

Hoe Belgische pralines handgemaakt worden

Kyra Özdemir
Kyra Özdemir
2025-09-29 00:43:43
Count answers : 8
0
De afwerking van de pralines gebeurt nog grotendeels ambachtelijk met de hand. Alle vullingen zijn 100% huisbereid met de beste grondstoffen. Onze gediplomeerde chocolatiers en gedreven medewerkers tonen dagelijks hun zin voor smaak én oog voor detail. Elke vulling wordt vanaf de basisgrondstof bereid in onze eigen keuken.
Melissa Boer
Melissa Boer
2025-09-17 00:24:04
Count answers : 4
0
De bereiding van praline hangt af van de variant, maar enkele veelgebruikte methoden zijn: Gekarameliseerde noten: Suiker wordt verhit tot karamel, waarna noten zoals hazelnoten of amandelen worden toegevoegd en vervolgens fijngemalen tot een grove of gladde pasta. Chocoladecoating: Voor Belgische pralines wordt een dunne laag chocolade in een vorm gegoten, gevuld met pralinépasta, ganache of andere vullingen en afgesloten met een extra laag chocolade. Amerikaanse pralines: Een mengsel van suiker, room en boter wordt gekookt tot het de juiste dikte heeft, waarna noten worden toegevoegd en het geheel op bakpapier wordt uitgestort om af te koelen.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Anouk Boer
Anouk Boer
2025-09-16 23:56:12
Count answers : 7
0
Er zijn grofweg twee methoden om een praline te maken: Met een vloeibare vulling: Eerst wordt warme chocolade in een vorm gegoten. Zodra de chocolade gestold is, ontstaat hieruit een bakje. Dat heeft de vorm van de bonbon, maar dan ondersteboven. Dit bakje wordt gevuld met de vloeistof, bijvoorbeeld likeur. Hierna wordt het bakje afgedekt met een laagje gesmolten chocolade. Wanneer deze laag ook gestold is, is de praline klaar. Met een zachte (gelaagde) vulling: Eerst wordt een platte laag chocolade, van slechts enkele millimeters dik, gemaakt. Hier overheen wordt de vulling aangebracht. Dit zijn één of meerdere lagen. Nu wordt het geheel in blokjes (of een andere vorm) gesneden. De verschillende vormpjes worden overgoten met chocolade en wanneer ook deze buitenste laag gestold is, zijn de pralines klaar. Eventueel kan nog een patroon of een versiering op de praline worden aangebracht met een andere kleur chocolade. Somelijke luxe pralines worden nog met de hand gemaakt door een chocolatier.