:

Wat zit er in éclairs?

Olivia Weylant
Olivia Weylant
2025-10-20 00:44:08
Count answers : 5
0
Een eclair is eigenlijk niets meer of minder dan een grote langwerpige soes voorzien van chocolade ganache. Je kunt ze vullen met banketbakkersroom of vers geklopte slagroom. Ze zijn leuk om te versieren met room en een laagje chocolade. Eclairs opspuiten en bakken gaat het beste op een bakplaat met een siliconen bakmatje. Je kunt ze ook nog versieren door witte chocolade ganache te gebruiken en deze te kleuren zodat de eclairs aangepast kunnen worden aan verschillende thema’s. Je kunt kant en klaar glazuur en gehakte nootjes of sprinkles gebruiken om de eclairs mee te versieren.
Noëlle van den Velden
Noëlle van den Velden
2025-10-18 04:09:51
Count answers : 6
0
Eclairs zijn gevuld met banketbakkersroom. Maak een gaatje aan de uiteinde van de eclairs en spuit dit vol met de banketbakkersroom. Banketbakkersroom wordt gemaakt van melk, suiker, maïzena, eidooiers en vanille. Breng voor het banketbakkersroom 500 mililiter melk met de helft van de suiker en een open gesneden vanille stok aan de kook. Meng drie eidooiers met de rest van de suiker en roer dit goed door elkaar. Voeg hier de kokende melk aan toe terwijl je goed blijft roeren. Doe het terug in de pan en breng langzaam aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Haal de room uit de pan en dek af met plastic velletje. Laat dit goed afkoelen. Als het afgekoeld is roer je het glad en doe je de vulling in een spuitzak.

Lees ook

Welke ovenstand voor eclairs?

Verwarm de oven naar 210°C. Het beste resultaat bak je de eclairs op hetelucht stand. Heteluchtove Lees meer

Hoe lang kun je een eclair bewaren?

Ongevulde eclairs kun je 1-2 dagen op kamertemperatuur bewaren, in een goed afgesloten doos. Gevuld Lees meer

Jake de Graaf
Jake de Graaf
2025-10-07 20:38:24
Count answers : 5
0
De crème patissière schenk in een ruime ovenschaal. Prik in de onderkant van de eclairs aan beide uiteinden een gaatje waar de spuitmond in past. Vul de eclairs door de 2 gaatjes voorzichtig met de crème.
Melissa Boer
Melissa Boer
2025-09-28 16:40:12
Count answers : 4
0
Eclairs zijn langwerpige soezen die gevuld zijn met banketbakkersroom, slagroom of een andere lekkere crème. De bovenkant van de eclair heeft doorgaans een laagje van glazuur of chocolade, wat de langwerpige soes extra lekker maakt. Spuit de room in de gaatjes van de eclairs. Vind je dit te moeilijk? Dan kun je de gebakjes ook opensnijden en zodoende vullen.

Lees ook

Wat zit er in een eclair?

Eclairs zijn langwerpige soezen gevuld met banketbakkersoom, slagroom of een andere lekkkere vulling Lees meer

Waarom zakken mijn eclairs in na het bakken?

Als ze gebakken zijn, en de oven is uitgedraaid, laat je ze dan nog 10 minuten in je oven staan met Lees meer

Faye Wildschut
Faye Wildschut
2025-09-20 16:52:32
Count answers : 7
0
De vulling is meestal banketbakkersroom, maar kan ook slagroom of cremeux zijn. Met de vulling van deze Franse soezen kun je variëren. Breng de banketbakkersroom bijvoorbeeld op smaak met koffie-extract voor mokka eclairs of gebruik deze chocolade banketbakkersroom als vulling voor heerlijke chocolade eclairs. Natuurlijk kun je de eclairs ook vullen met opgeklopte slagroom of met Zwitserse room. In de Franse patisserie kom je ook vaak eclairs tegen die gevuld zijn met een vruchtencremeux.
Sofia de Boer
Sofia de Boer
2025-09-20 14:16:57
Count answers : 5
0
Eclairs zijn langwerpige soezen gevuld met banketbakkersoom, slagroom of een andere lekkkere vulling. Ze worden gedoopt in chocolade of in glazuur en dat maakte deze gebakjes nog lekkerder. Omdat ik niet zo heel veel tijd had, heb ik deze keer voor slagroom gekozen, maar stiekem vind ik gele room of een mengeling daarvan lekkerder. Klop de slagroom stijf met de suiker.

Lees ook

Wat is beter voor cake, hetelucht of boven- en onderwarmte?

Recepten worden eigenlijk altijd geschreven op boven- en onderwarmte. Bakken doe je op boven- en ond Lees meer

Hoe houd je eclairs knapperig gedurende de nacht?

Je kan de soezen voordat je ze opensnijdt en vult in de vriezer bewaren. Lees meer