:

Wat zijn asperges a la flamande?

Cas van de Velde
Cas van de Velde
2025-09-07 10:25:46
Count answers : 3
0
Asperges a la flamande is een gerecht bestaande uit geschilde asperges, gekookte aardappels, gehakte eieren, gesmolten boter en gehakte peterselie, met stukjes achterham. De asperges worden geschild en daarna 3 minuten gekookt in gezouten water. Daarna laat men ze nog 10 minuten garen in het hete water. Halveer de aardappels en breng ze aan de kook in een pan met koud water en een snufje zout. De aardappels zijn klaar wanneer je er makkelijk met een vork of mes doorheen kan prikken. Eieren worden hardgekookt, gepeld en grof gepakt. Smelt de boter ondertussen rustig in een pannetje. Hak een handje peterselie fijn en snijd de achterham in grove stukjes. Meng de peterselie en ham door de eieren. Leg de asperges en de aardappels op een bord. Giet een scheut van de gesmolten boter over de asperges. Garneer de asperges in het midden met het mengsel van ei, ham en peterselie.
Siem Aksoy
Siem Aksoy
2025-08-29 06:02:41
Count answers : 2
0
Asperge Flamande bestaat uit perfect gekookte witte asperges die worden geserveerd met een rijke, gesmolten botersaus, hardgekookte eieren, fijngehakte peterselie en een vleugje nootmuskaat. Deze combinatie van eenvoudige, hoogwaardige ingrediënten zorgt voor een harmonie van smaken en texturen, waarbij de zijdezachte asperges prachtig samengaan met de romige saus en het subtiele aroma van de kruiden. Asperge Flamande is een elegant en verfijnd gerecht dat zowel thuiskoks als professionele chefs inspireert door zijn tijdloze charme en culinaire finesse.

Lees ook

Welke boter voor asperges op Vlaamse wijze?

Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Verdeel achtereenvolgend het geprakte ei, de g Lees meer

Hoe maak je de lekkerste asperges?

De makkelijkste manier om de asperges te bereiden vind ik altijd door het kort te laten koken en daa Lees meer

Dina de Heer
Dina de Heer
2025-08-29 04:40:34
Count answers : 4
0
Asperges a la flamande zijn asperges met eieren, boter en peterselie. Schik de asperges op het bord en schep er de eieren met de boter en de peterselie in een brede strook op maar laat de puntjes onbedekt. Asperges a la flamande bestaan uit 24 witte asperges, 4 eieren, 0,50 bosje peterselie en 150 g hoeveboter en worden op smaak gebracht met nootmuskaat, peper en zout.
Bryan Malik
Bryan Malik
2025-08-29 04:25:02
Count answers : 2
0
Asperges a la flamande is asperges op z'n Vlaams. Asperges a la flamande zijn asperges met ham en ei, gesmolten boter en peterselie.

Lees ook

Wat zijn asperges op z’n Vlaams?

Asperges à la flamande Leg de asperges op een snijplank en schil ze met een dunschiller van kop to Lees meer

Hoe kook ik asperges voor mijn dagelijkse kost?

Asperges koken: in 4 stappen naar een perfect resultaat Hoe moet je asperges koken? En hoelang moe Lees meer

Tijs van der Ven
Tijs van der Ven
2025-08-29 02:41:30
Count answers : 3
0
Ik maak ze à la Flamande, dus met gesmolten boter, ham, ei en een aardappeltje. Serveer met gekookte eieren, gekookte ham, gesmolten boter en peterselie. De theedoeken die je gebruikt moeten niet naar wasmiddel- of -verzachter ruiken! Als je de boter laat smelten en verwarmt tot beige/bruin krijg je beurre noisette, te lekker! Wel op tijd passeren door een zeef, we willen geen brandsmaak. Ik ben d’er dol op en vertel je hier hoe je ze ouderwets maakt. Er zijn nog andere methodes; René Brienen, voorwaar een aspergekenner, vacumeert geschilde asperges met foelie, laurier, olijfolie en een plak roomboter waarop wat korrels fleur de sel, en stoomt ze 18 minuten in de steamer op 80ºC. Recept Afdrukken Asperges à la Flamande op klassieke wijze Instructies Schil de asperges rondom met een “wieltje”, van 2 cm onder het kopje tot aan de kont en snijd daarna de laatste 2 cm van de kont af. Leg de asperges in een platte pan met koud water, een vingergreep suiker en een snuf zout. Breng het water aan de kook en laat met een schone theedoek of een platte deksel (zodat ze niet boven het water uitsteken) 5 tot 8 minuten garen. Controleer de garing met een naaldje halverwege de asperge. Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en leg op een schone droge doek op een serveerschaal.
Kate van de Biesenbos
Kate van de Biesenbos
2025-08-29 01:59:54
Count answers : 1
0
Asperges op zijn Vlaams is een eenvoudig recept dat uit de middeleeuwse Vlaamse keuken stamt. Het bestaat uit gegaarde asperges, geklaarde boter, mimosa van hardgekookte eieren en peterselie.

Lees ook

Welke kruiden op asperges?

Groene asperges gaan goed bij allerlei kruiden. Denk aan peterselie of basilicum, of harde kruiden Lees meer

Hoe garen ik asperges in boter?

Haal de asperges uit het water, dep ze een beetje droog en leg ze op een mooie schaal. Smelt de bote Lees meer

Ashley Bos
Ashley Bos
2025-08-29 01:55:36
Count answers : 5
0
Asperges à la flamande zijn de klassieke bereiding van asperges. Ga je voor de pure asperge ervaring dan zijn de asperges à la flamande echt iets voor jou. Asperges à la flamande bestaan uit asperges, eieren, geklaarde boter, nootmuskaat, peper en zout. De zachte en ronde smaak van de asperges samen met het ei en de geklaarde boter voelt zich helemaal thuis bij een droge pinot blanc of net niet droge riesling. Ook de zacht droge aspergewijnen die bestaan uit een blend van nobele druivenrassen uit de Elzas passen perfect bij Asperges à la flamande. Bereiding: Asperges schoonmaken en koken, Kook de eieren 8 a 9 minuten voor een hardgekookt ei, Schik de asperges op het bord en schep de eieren hier overheen in een brede strook zodat de koppen van de asperges onbedekt zijn. Giet hierover de gelaarde boter en voeg nog wat nootmuskaat toe naar smaak Asperges à la flamande Ingrediënten voor 4 personen 24 witte asperges, 4 eieren, 0,50 bosje peterselie, 150 g roomboter, nootmuskaat, peper, zout.