:

De traditie van Belgische garnalencocktail

Mick van Maasgouw
Mick van Maasgouw
2025-09-27 13:42:58
Count answers : 7
0
De traditie van Belgische garnalencocktail wordt niet vermeld in de tekst, Belgische garnalencocktail evenmin. Er staat wel dat het een klassieke garnalencocktail is, maar verder niets over de herkomst.
Johanna Brouwer
Johanna Brouwer
2025-09-27 13:30:52
Count answers : 12
0
De garnalencocktail is een oerklassieke garnering. Om al een beetje in feestdagenstemming te komen werkte ik samen met Marine Stewardship Council, kortweg MSC. Het resultaat is een filmpje en een Karola’s Kitchen-versie van de oerklassieke garnalencocktail. Ingrediënten voor 4 personen als voorafje (of 2 personen als voorgerecht) zijn onder andere 100 g garnaaltjes. Bij de bereiding van de Karola’s Kitchen-versie van de oerklassieke garnalencocktail worden garnaaltjes gebruikt. Schep de bladpeterselie om met de garnaaltjes en het citroensap. Leg per persoon twee kwartjes gegrilde sla bovenop de avocado, schep er zo’n drie eetlepels van het tomaat-paprikamengsel en vervolgens eenzelfde hoeveelheid van de garnaaltjes bovenop. Een heerlijk aperitiefhapje met garnalen is het lepelhapje met avocado, appel en garnaal. Nog meer duurzame garnalen-inspo is de Aziatische wittekoolsoep met garnaaltjes.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Rik van Veen
Rik van Veen
2025-09-27 13:28:49
Count answers : 6
0
De naam is gekomen van het feit dat blijkbaar in de jaren 70 in de haven van Brugge een kok toeristen die vroegen naar een schoteltje garnalen een bord met mayonaise en garnalen gaf en daarbij zei : 'Voila, pour les touristes'. Dit schoteltje werd daarna als ‘Garnalencocktail’ op de kaart gezet en zo kwam de naam in de mode. De klassieke bereiding is dus een mengeling van mayonaise light (omdat je daar minder calorieën van binnen krijgt), gehakte ui, Brace, sjalot of پلnduja, gehakte dille. Let op : expres geen kerrie, geen komijn, geen appel, geen verse ui, geen ]] De genoemde bereiding is uitgevonden door een restaurateur uit Blankenberge in de jaren 70 van de vorige eeuw en hij doet daarin mayonaise van colruyt. De Garnalencocktail wordt colruyt. De colruyt mayonaise. Verder is er de Keukensensation garnalencoktail saus, speciaal ontwikkeld voor dit hapje met die.Caption text caption.
Guus van Nes
Guus van Nes
2025-09-27 09:05:22
Count answers : 9
0
In Nederland en België worden voor de garnalencocktail doorgaans de smakelijker grijze of 'Hollandse' garnalen gebruikt die met saus wordt bedekt. De hiervoor gebruikte saus is cocktailsaus of whiskeysaus. Het mengsel wordt in een glas of schaaltje opgediend, soms versierd met wat kropsla of citroen.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer