:

Hoe Belgische pralines wereldwijd faam kregen

Amin Jacobs
Amin Jacobs
2025-10-18 12:29:27
Count answers : 6
0
De man die de Belgische pralines enkele jaren geleden internationaal opnieuw verrassend en hip maakte, Pierre Marcolini , leerde de stiel bij het Brusselse instituut Wittamer maar is een kind van Italiaanse immigranten.
Rosalie Westerburg
Rosalie Westerburg
2025-10-06 10:24:59
Count answers : 6
0
Tegenwoordig wordt Belgische chocolade geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld. Merken zoals Neuhaus, Godiva en Leonidas zijn internationaal bekend, en Belgische chocoladewinkels zijn een populaire trekpleister voor toeristen. Zelfs kleinere, ambachtelijke chocolatiers openen filialen in het buitenland of verkopen online aan een wereldwijd publiek.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Nick Nollee
Nick Nollee
2025-09-27 15:21:42
Count answers : 11
0
Vandaag telt Leonidas meer dan 1.200 winkels. Dat bleek een schot in de roos.
Frederique Nguyen
Frederique Nguyen
2025-09-27 13:28:29
Count answers : 4
0
De grondlegger van onze heerlijke bonbons, Leonidas Kestekides, een van oorsprong Griekse banketbakker, neemt in 1910 deel aan de wereldtentoonstelling in Brussel als lid van de Griekse delegatie van de VS. Dit wordt de eerste keer dat hij zijn producten voorstelt aan een divers publiek als die van de wereldtentoonstelling. Leonidas steelt hier de harten van de miljoenen bezoekers en een vervolg kan daarom niet uitblijven. Het succesverhaal van Leonidas Kestekides waait dan ook al snel over naar het thuisland van Leonidas: Griekenland.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer