:

Het verhaal achter Belgische kaneelbroodjes

Thom Verda
Thom Verda
2025-10-06 10:04:14
Count answers : 5
0
PEAS leerde Limburg vegan cinnamon rolls eten. Zaakvoerders Els Berx en Davy Rosiak wilden Vlaanderen veroveren met de kaneelbroodjes. Er zijn veel redenen die we kunnen aanhalen waarom we stoppen. Een pandemie, een energiecrisis, de hoge inflatie en persoonlijke gezondheidsproblemen zijn de voornaamste. Soms moeten er deuren gesloten worden om nieuwe te kunnen openen.
Daan van der Loo
Daan van der Loo
2025-09-27 16:13:04
Count answers : 12
0
Een bastognekoek is een koekje van zelfrijzend bakmeel, suiker, kandijstroop, eidooier en boter. Voor de smaak is er nog kaneel en kruidnagel in verwerkt. Omdat het koekje relatief hard en "rotsachtig" was, dacht bakker Paul Parein in 1952 aan deze stad. De structuur van het koekje doet denken aan de ruwe heuvels van de Ardennen. Varianten zijn Bastogne Original, Bastogne Mini en Bastogne Duo met amandel- en vanillesmaak.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Elif Duhme auf der Heide sive Heydahrens
Elif Duhme auf der Heide sive Heydahrens
2025-09-27 13:52:17
Count answers : 6
0
Met de feestdagen voor de deur verklapt Tanja, een fiere Fairebel-landbouwster, haar recept voor kaneelbroodjes. Een heerlijk trendy dessert waar iedereen dol op is. Ga snel Fairebel-melk en -boter kopen, stroop je mouwen op en scan de QR-code voor het recept.
Yusuf Prins
Yusuf Prins
2025-09-27 11:15:46
Count answers : 5
0
Ik verkoop wel zeven tot negen verschillende soorten. Qarfa is het Arabische woord voor kaneel. Ik verkoop cinnamon rolls, mijn hoofdproduct. Vanwaar mijn liefde voor cinnamon rolls? Toen ik op school in de keuken moest staan om een warme maaltijd te bereiden, ging ik steevast gebukt onder stress. De reacties die ik kreeg, waren overweldigend. Toen besefte ik dat ik er misschien iets mee moest doen.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer