:

Waarom Belgische chocolade een luxeproduct is

Thijs de Vos
Thijs de Vos
2025-10-19 08:38:06
Count answers : 8
0
De reputatie van Belgische chocolade is gebouwd op meerdere objectieve redenen. In de eerste plaats moet u weten dat de in België gebruikte cacaobonen een superieure kwaliteit bezitten, dankzij met name de zorgvuldige selectie van de herkomst en de oogst, en op de manier van verwerken. Zo worden de procedés van het branden en het malen met zorg uitgevoerd. België maalt de bonen bijvoorbeeld op 12 microns zoals de officiële regelgeving dat bepaalt, terwijl in Groot-Brittannië dit proces op 24 microns wordt uitgevoerd. De kwaliteit van de ingrediënten die tijdens de bereiding van de chocolade worden toegevoegd, wordt ook nauwgezet gecontroleerd. Voor pure chocolade wordt theoretisch een minimumgehalte van 35% cacao toegepast. Maar in werkelijkheid loopt dit percentage veel vaker op tot 43%. De samenstelling van chocolade wordt bepaald door een wet die teruggaat tot de vorige eeuw. Zo moet de chocolade verfijnd zijn tot 12 microns, wetende dat dit niveau wordt gezien als een iets lagere schaal dan die van de gevoeligheid van de smaakpapillen.
Liv van de Veen
Liv van de Veen
2025-10-16 10:36:20
Count answers : 4
0
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig worden geselecteerd. Het cacaogehalte van Belgische chocolade ligt hoger dan dat van chocolade die ergens anders wordt geproduceerd. Daar komt nog eens bij dat Belgische chocolade 100% cacaoboter bevat. In combinatie met de ambachtelijke vullingen van Ovidias zorgt dit voor een overheerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische bonbons. Nergens ter wereld wordt er zo creatief omgegaan met chocolade als in België. Er worden regelmatig nieuwe smaken en smaakcombinaties geïntroduceerd, die zich vertalen in verrassende Belgische bonbons. De Belgische chocoladecode zorgt ervoor dat alleen échte Belgische chocolade die naam krijgt. Zo ben je als consument altijd zeker dat je een authentiek product koopt.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Job Jerusalem
Job Jerusalem
2025-10-11 10:06:18
Count answers : 10
0
Belgische chocolade is een luxeproduct omdat het gemaakt wordt met de allerbeste cacaobonen, een hoog cacaopercentage en 100% cacaoboter. Belgische chocolade heeft een fijne structuur van 15 tot 18 micron, een hoog cacaogehalte en bevat geen toevoeging van andere plantaardige vetten. De selectie van cacaobonen van hoge kwaliteit en de creativiteit en innovativiteit van Belgische chocolademakers dragen ook bij aan de luxe status van Belgische chocolade. Bovendien heeft België een lange traditie van chocoladeproductie en wordt het land gezien als een centrum van chocolade-excellentie. De Belgische chocoladesector is ook erg divers, met zowel grote chocoladebedrijven als kleine chocolatiers en pralinemakers.
Tara de Jong
Tara de Jong
2025-09-27 11:47:42
Count answers : 8
0
Belgische chocolade is sinds oudsher het voedsel van kampioenen, een verleiding voor minnaars, een luxe voor de rijken.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer