:

Het geheim van Belgische tomatensalade

Boaz van den Velden
Boaz van den Velden
2025-10-10 03:37:21
Count answers : 5
0
Het recept kan je natuurlijk hieronder vinden.
Tara Stamrood
Tara Stamrood
2025-09-27 17:33:14
Count answers : 3
0
Nodig: een akelig scherp mes. Snijd de tomaten in dunne plakjes zonder te duwen. Leg ze dakpansgewijs op een schaal, mooie rijtjes naast elkaar. Snijd de ui volgens de regels van de kunst aan minisnippertjes en strooi erover. Klop de vinaigrette en giet erover. Bekronen kan met peterselie of munt. Voor 4 personen: 8-12 smaaktomaten 1 ui 2 dikke eetlepels scherpe gladde mosterd 4 eetlepels wijnazijn 1 eetlepel water snuf zout snuf suiker 8 eetlepels olijfolie verse peterselie of munt (facultatief), fijngesneden

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Jorn van Ochten
Jorn van Ochten
2025-09-27 16:38:04
Count answers : 10
0
Wat heb je verder nog nodig voor de ultieme tomatensalade: Rijpe tomaten verschiede kleuren en groottes, op kamertemperatuur 1 kwalitatieve burrata Verdomd goede olijfolie Enkele blaadjes basilicum Grof zout Zwarte peper. Begin met de tomaten in hapklare kwartjes te snijden. Dat gaat per tomaat anders zijn. Wees wat creatief, verschillende vormen en groottes maken zo’n salade boeiend. Kruid met grof zout en olijfolie en meng goed. Dresseer in een schaal. Haal de burrata uit de verpakking en trek in stukken uit elkaar. Doe dat boven de schaal zodat elke druppel in de schaal terecht komt. Kies best voor een burrata die niet superlopend is binnenin. Leg de burrata op de tomaten. Kruid met heel grove zwarte peper en nog wat extra olijfolie. Werk af met royaal veel basilicum en één van de andere opties indien je daar zin in hebt.
Robin van den Pol
Robin van den Pol
2025-09-27 13:40:14
Count answers : 7
0
Dit frisse gerecht baseerde ik op een recept van Pascale Naessens. Haar ‘lekkerste tomatensalade’ IS inderdaad de lekkerste tomatensalade en ik maakte ze al tientallen keren als bijgerecht. Door mozzarella toe te voegen, wordt het een volwaardige lunch en wat extra’s maken het voor mij helemaal af. Om ten volle te kunnen profiteren van het lycopeen in tomaten moet het eigenlijk uit de tomatencelletjes gehaald worden. De celwanden van die tomatencelletjes kan je stukmaken door de groente te garen. In deze salade zitten er enkel rauwe tomaten, maar toch wordt het lycopeen vrijgemaakt! Namelijk door de tomaten te kneden en door de inwerking van de balsamicoazijn.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer