:

De oorsprong van Belgische suikerwafels

Mats Jaceps
Mats Jaceps
2025-10-09 22:19:25
Count answers : 7
0
De Luikse wafel is een Belgische specialiteit die zijn oorsprong vindt in de stad Luik. Het deeg voor deze wafels wordt gemaakt van bloem, boter, suiker en eieren, waardoor het een zachte en lichtzoete smaak heeft. Het deeg wordt vervolgens gemengd met parelsuiker, wat resulteert in de unieke textuur en smaak van deze wafel.
Riley Hassan
Riley Hassan
2025-09-27 23:42:15
Count answers : 11
0
Brussel is wereldberoemd om zijn wafels. Of je nu houdt van de luchtige Brusselse wafel of de zoete en karamellige Luikse wafel, in de Belgische hoofdstad vind je ze overal. Doe mee aan de iconische Belgische eetcultuur van Wafels en Bier.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Kiki Vos
Kiki Vos
2025-09-27 23:12:42
Count answers : 7
0
Midden 1700 – Volgens de legende werd de Luikse wafel in België uitgevonden door de kok van de Prins van Luik, die origineel een brioche wou maken met stukjes suiker. Dus ook wel de befaamde suikerwafel genoemd.
Suze Spiegelmaker Spanjaard
Suze Spiegelmaker Spanjaard
2025-09-27 20:38:28
Count answers : 9
0
Een Luikse wafel, ook wel suikerwafel of Gaufre de Liège genoemd, is een Belgisch gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de Belgische stad Luik. De Luikse wafel is over het algemeen zwaarder dan een Brusselse wafel, en er worden suikerkristallen in verwerkt. Luikse wafels worden vaak verkocht op kermissen en braderieën en zijn ook meestal per stuk verpakt in de supermarkt te vinden.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer

Juliette Verhoeven
Juliette Verhoeven
2025-09-27 19:26:42
Count answers : 5
0
De wafel ontstond op het grondgebied van het huidig België waar het wordt beschouwd als een nationaal culinair symbool. De geschiedenis van de wafel kan worden teruggetrokken tot in de West-Europese Middeleeuwen. Volgens Antoine Akayyan zag de wafel het licht in Brussel in de 16e eeuw waar het voor het eerst opduikt in schilderijen en historische verslagen. Toen werden wafels op feestdagen en tijdens gebeden gegeten. Het is wachten tot de 18e eeuw voor de wafel in Luik wordt ingevoerd, geïnspireerd op de Brusselse specialiteit.