:

Hoe Belgische chocolatiers innovatief blijven

Nadia Elsjan of Wipper
Nadia Elsjan of Wipper
2025-10-10 07:11:23
Count answers : 6
0
Belgische chocolade is ook een vertrouwde keuze om iemand een plezier te doen of jezelf te verwennen. In de loop der jaren, en dankzij het onderzoek en de inspiratie van ambachtslui, zijn de Belgische pralines steeds diverser geworden. Zijn kleinzoon, geïnspireerd door de innovatie van zijn grootvader, creëerde de eerste praline, een succes dat tot op vandaag standhoudt!
Luke le Briel
Luke le Briel
2025-09-28 00:26:54
Count answers : 7
0
Onze reputatie als innovator in de industrie is gebaseerd op creatieve oplossingen en geavanceerde technologieën die unieke smaken en hoogwaardige Belgische chocolade opleveren. We verfijnen nauwgezet de belangrijkste factoren die de smaak van chocolade beïnvloeden: cacaoterroir, cacaoverwerking, chocoladerecepten en het proces van het maken van chocolade. Dit stelt ons in staat om ongeëvenaarde expertise te bieden in een spectrum van chocoladesmaken, tegemoetkomend aan de uiteenlopende behoeften en voorkeuren van klanten en consumenten.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Megan van Vliet
Megan van Vliet
2025-09-28 00:13:31
Count answers : 10
0
De redenen voor het succes liggen voor het grijpen: het baanbrekend vakmanschap, de trouw aan een unieke intense smaak en aan een ongewijzigd recept en de onophoudelijke zin voor vernieuwing met de daarmee gepaard gaande succesvolle productinnovaties. Godiva’s chefs-chocolatiers combineren betoverende smaken en fijne texturen. Zij gebruiken hun expertise om meesterwerkjes te maken met de fijnste ingrediënten. Leonidas wil graag pralines betaalbaar maken voor iedereen en blijft originele en heerlijke producten maken in een sfeer van gezelligheid, verbondenheid en vrijgevigheid. De chocolatier Neuhaus gebruikt ingrediënten van de beste kwaliteit en combineert die met meer dan 155 jaar kennis en vakmanschap.
Dex Hendriks
Dex Hendriks
2025-09-27 20:36:58
Count answers : 8
0
Dag Guy, iedereen weet dat chocolade deel uitmaakt van de Belgische identiteit. Innovaties blijven belangrijk. In 1912 werd de praline uitgevonden door Jean Neuhaus en in 2017 werd door Barry Callebaut de vierde chocoladesoort ‘Ruby’ aan het publiek voorgesteld. De kennis uit de gastronomie kunnen we zeker toepassen in de chocoladesector en aanverwante sectoren. De laatste jaren kende het chocolade-aanbod een enorme uitbreiding. Ook het aanbod in de tabletten is eindeloos: vroeger vond je tabletten pure, melk en witte chocolade. Vandaag vind je tabletten in een grote variëteit: met verschillende cacaopercentages, cacao-origines, vruchten, kruiden,… De chocoladesector draagt in België bij tot de uitstraling van het hele land in de wereld. Alle artisanale chocolatiers en kmo’s en grotere couverture chocoladefabrikanten werken samen om dat prachtige imago van Belgische chocolade uit te dragen. Choprabisco vertegenwoordigt als federatie al deze mensen uit de sector en ondersteunt een aantal belangrijke initiatieven, zoals de ‘Belgian Chocolate Code’, ontwikkeld tegen onterecht gebruik van de claim ‘Belgische chocolade’, en alle duurzaamheidsinitiatieven in de sector.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer