:

Kan ik visfond gebruiken voor soep?

Amy Kiliç
Amy Kiliç
2025-11-06 23:48:36
Count answers : 3
0
1. Kook de visfond samen met het teentje look, de venkel, de gepelde tomaten en de pastis. 2. Kruid af met zout en cayennepeper. 3. Gaar de visfilet in de soep gedurende enkele minuten en werk af met de garnalen.
Jelle Bosch
Jelle Bosch
2025-10-27 08:06:02
Count answers : 3
0
Ik neem de korte route en maak een bouillon op basis van visfond. Dit is een sterk geconcentreerde bouillon die je in potten bij de supermarkt kunt kopen. Voeg dan ook de visfond toe en nog een halve liter water. De bouillon breng ik op smaak met een aantal typische ‘soepgroenten’: ui, prei, venkel en tomaat.

Lees ook

Wat is het verschil tussen bouillabaisse en vissoep?

Het verschil tussen een vissoep en een bouillabaisse is dat vissoep wordt getrokken van vis'afval': Lees meer

Welke kruiden in de vissoep?

Verse tuinkruiden MAGGI Peruaanse vissoep Lees meer

Luuk Mol
Luuk Mol
2025-10-22 07:27:56
Count answers : 2
0
8 dl visfond
Mark van der Horst
Mark van der Horst
2025-10-18 11:42:43
Count answers : 7
0
Je kunt visfond gebruiken voor soep.

Lees ook

Waarom mag een bouillon niet koken?

Soep mag niet koken omdat het de smaak en textuur kan beïnvloeden, evenals de voedingsstoffen kan af Lees meer

Wat zijn de beste kruiden voor vis?

Dille staat gekend om het beste in visgerechten naar boven te brengen. Koriander komt goed tot z’n Lees meer

Olaf Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Olaf Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-10-05 07:51:23
Count answers : 2
0
De visbouillon mag namelijk niet langer koken, anders lost er te veel gelatine op. De visbouillon is nu klaar voor gebruik. Je kan de bouillon ook invriezen voor later.
Noëlle van den Velden
Noëlle van den Velden
2025-10-05 06:52:20
Count answers : 6
0
De vraag naar een visfond wordt niet direct beantwoord in de tekst, maar er is een verband met de bereiding van soep of een soortgelijke vloeistof en fond. Een fond is een bouillon die is ingekookt waardoor de smaak zeer geconcentreerd wordt. Een visfond (ook wel fumet genoemd) lijkt dus bruikbaar voor soep omdat een bouillon wel voor soep wordt gebruikt. Een bouillon wordt gebruikt als basis voor een soep of een ragout. Zodra alle ingrediënten hun smaak hebben afgegeven wordt de bouillon gezeefd. De gezeefde bouillon wordt dan gebruikt als basis voor een soep of een ragout.

Lees ook

Waarom mag visfond niet koken?

Waarom mag visfond niet koken? Visfond mag niet koken omdat hij dan blind wordt. De visbouillon ma Lees meer