:

Waarom Belgische mosselen een kustklassieker zijn

Berat Simsek
Berat Simsek
2025-11-03 07:54:50
Count answers : 4
0
Mosselen met frietjes is een van onze nationale culinaire geneugten, toch zijn er geen echte Belgische mosselen. De meeste van onze mosselen komen uit Zeeuws-Vlaanderen, net over de grens. Nochtans kunnen de schaaldieren ook in ons deel van de Noordzee perfect groeien. We staan daarmee in de top 10 van mosseletende landen. De gemiddelde Belg eet elk jaar 2,2 kilogram mosselen.
Imke Ariens Ansems
Imke Ariens Ansems
2025-11-03 05:03:58
Count answers : 5
0
Mosselen, de ongekroonde helden van de zee, zuiveren het water door te filteren, waardoor overvloedige elementen zoals plankton verwijderd worden. Met hun lage carbon footprint, hoog eiwitgehalte en rijke bron van natrium, vitamine B12 en omega 3, vormen deze Belgische mosselen een hemelse combinatie van voedzaamheid en duurzaamheid. Het is alsof elke mossel, gekweekt in hangcultuur, een kleine, maar krachtige stap is naar een duurzame toekomst.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer