:

Waarom is Belgische chocolade het beste ter wereld?

Benthe Simonis
Benthe Simonis
2025-09-01 15:18:58
Count answers : 5
0
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig worden geselecteerd. Het cacaogehalte van Belgische chocolade ligt hoger dan dat van chocolade die ergens anders wordt geproduceerd. Daar komt nog eens bij dat Belgische chocolade 100% cacaoboter bevat. In combinatie met de ambachtelijke vullingen van Ovidias zorgt dit voor een overheerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische bonbons. Nergens ter wereld wordt er zo creatief omgegaan met chocolade als in België. Er worden regelmatig nieuwe smaken en smaakcombinaties geïntroduceerd, die zich vertalen in verrassende Belgische bonbons. De Belgische chocoladecode zorgt ervoor dat alleen échte Belgische chocolade die naam krijgt. Zo ben je als consument altijd zeker dat je een authentiek product koopt. We kunnen dus gerust zeggen dat Belgen trots zijn op die geschiedenis én op de huidige productie!
Kiki Aeije
Kiki Aeije
2025-09-01 12:20:14
Count answers : 5
0
But Vlaanderen biedt zoetekauwen meer mogelijkheden dan enkel het kopen van chocolade: je kunt er ook chocolademusea bezoeken, zelf pralines leren maken of combinaties van chocolade en bier proeven. Maar waarvoor wordt Belgische chocolade zo aanbeden en hoe werd België een van de weinige landen met zo'n lange geschiedenis op het gebied van chocolade? België heeft een grote variëteit aan topchocolademerken en een aantal van de grootste chocoladefabrieken ter wereld, denk maar aan Godiva, Leonidas, Côte d'Or of Neuhaus.

Lees ook

Wat is de geschiedenis van Belgische chocolade?

De geschiedenis van de chocolade die wij nu kennen begon ooit bij de Tolteken. De Tolteken waren een Lees meer

Wat is de geschiedenis van chocolade?

De geschiedenis van chocolade begint in Midden-Amerika, waar de Maya's en de Azteken cacao verbouwde Lees meer

Lina Peeters
Lina Peeters
2025-09-01 10:51:48
Count answers : 4
0
Belgische chocolatiers staan in hoog aanzien en worden gezien als een van de beste, zo niet de beste chocolatiers ter wereld. Deze indrukwekkende reputatie hebben ze verdiend door de nauwgezetheid, de finesse, de traditie en het pure vakmanschap waarmee ze hun Belgische chocolade maken. De Belgen nemen de kwaliteit van hun chocolade zo serieus dat deze zelfs in de wet staat: sinds 1894 is bij wet vastgelegd dat Belgische chocolade minimaal 35% cacao moet bevatten.