Serveer je vis, combineer deze dan met een groene thee of een kruidenthee met citroen, zoals een cintroenverbana of citroentijm.
Voor vleesgerechten geldt dat zwarte theeën en oolong theeën goed passen.
Ga je voor een kaasschotel, serveer het dan met Lapsang Souchong, een gerookte zwarte thee.
Bij een meer-gangen diner wil je niet dat je vorige gerecht de volgende overheerst of negatief beïnvloedt.
Om dit te voorkomen kun je je mond spoelen door een witte thee te drinken tussen de gerechten door.
Ga voor een zwarte thee bij desserts op basis van melk, kaas, yoghurt of chocolade.
Ben jij echt een fruitliefhebber, neem dan een camellia thee met natuurlijke vruchten zoals mangthee en passievruchtenthee of rooibos.
Kies de volgende keer dat je experimenteert in de keuken voor het combineren van een groene thee of oolong thee bij het pocheren, stomen, smoren of marineren van vis en schaaldieren.
Kook je voor vleesliefhebbers, voeg dan een zwarte thee of oolong thee toe als je varken, rund of kip marineert.
Eventueel kun je ook theeblaadjes na het thee zetten kort snijden en toevoegen aan rijst of geroerbakte groenten.
Maak je soep, gebruik dan thee in plaats van alleen water voor een smaakvollere basis.