:

Waarom Belgische chocolademousse zo bijzonder is

Esmée van den Pol
Esmée van den Pol
2025-09-03 20:31:19
Count answers : 2
0
Belgische chocolade is sinds oudsher het superfood van kampioenen, een verleiding voor minnaars, een troost voor de ongelukkigen en een luxe voor rijk én arm overal ter wereld. Belgische chocolade is TOP, met de allerbeste cacaobonen, een hoog cacaopercentage en 100% cacaoboter. Belgische chocolade is chocola die in Belgie is vervaardigd. Belgische chocolade betekent dat de chocolade in Belgie is gemaakt, met alle know-how die hier voor handen is. De cacaobonen voor 'onze' chocolade komen uiteraard uit warmere en exotischer oorden. Helaas is dat vaak nog steeds van plekken waar sprake is van kinderarbeid en waar een slechte prijs voor de cacaobonen betaald wordt.
Imran Zuérius Boxhorn van Miggrode
Imran Zuérius Boxhorn van Miggrode
2025-09-03 18:55:08
Count answers : 3
0
Alles begint bij de cacaobonen. De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig worden geselecteerd. Het cacaogehalte van Belgische chocolade ligt hoger dan dat van chocolade die ergens anders wordt geproduceerd. Daar komt nog eens bij dat Belgische chocolade 100% cacaoboter bevat. In combinatie met de ambachtelijke vullingen van Ovidias zorgt dit voor een overheerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische bonbons. Nergens ter wereld wordt er zo creatief omgegaan met chocolade als in België. Er worden regelmatig nieuwe smaken en smaakcombinaties geïntroduceerd, die zich vertalen in verrassende Belgische bonbons. De Belgische chocoladecode zorgt ervoor dat alleen échte Belgische chocolade die naam krijgt. Zo ben je als consument altijd zeker dat je een authentiek product koopt. De geschiedenis van Belgische chocolade gaat zeker 400 jaar terug, en jaarlijks wordt er meer dan 173.000.000 kg chocolade geproduceerd in België.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Hidde Arslan
Hidde Arslan
2025-09-03 18:53:44
Count answers : 1
0
Maar waarvoor wordt Belgische chocolade zo aanbeden en hoe werd België een van de weinige landen met zo'n lange geschiedenis op het gebied van chocolade?
Evelien van den Corput
Evelien van den Corput
2025-09-03 18:04:30
Count answers : 2
0
Belgische chocolade staat bekend om zijn smaak en finesse. Om dit resultaat te bereiken zijn drie stappen cruciaal. Deze stappen zijn selecteren, uitharden en concheren. De chocolade wordt vervolgens geconcheerd om een ​​homogene textuur te verkrijgen dankzij wrijving. Deze stap brengt ook de smaak van de chocolade naar voren.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer

Johanna Brouwer
Johanna Brouwer
2025-09-03 16:20:43
Count answers : 2
0
Dit recept komt uit Chocolade zonder Grenzen van de Belgische chocolatier – Jean Pierre Wybauw.