:

De geschiedenis van Belgische suikerwafels

Cornelia Aarts
Cornelia Aarts
2025-09-04 15:26:53
Count answers : 1
0
De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het concept van Max is uitgegroeid tot een waar familiebedrijf en bestaat nu 176 jaar. De Brusselse wafel heeft in 1964 internationale bekendheid gekregen op de World Fair in New York. De term “Belgian Waffles” geldt voor zowel de Brusselse en Luikse wafel. De Luikse wafel is vrij zwaar en zoet van textuur, en wordt warm gegeten. De Brusselse wafel daartegen is lichter van textuur en wordt zowel warm als koud gegeten. De wafels worden veel in Zuid – Nederland en België gegeten. Voornamelijk op kermissen, braderieën en kerstmarkten. Maar ook tijdens de jaarwisseling. In België zijn de Brusselse en Luikse wafels het meeste bekend.
Sten Jansen
Sten Jansen
2025-09-04 12:27:30
Count answers : 1
0
Een Luikse wafel, ook wel suikerwafel of Gaufre de Liège genoemd, is een Belgisch gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de Belgische stad Luik. De Luikse wafel is over het algemeen zwaarder dan een Brusselse wafel, en er worden suikerkristallen in verwerkt. Een ander verschil met de Brusselse wafel is de vorm: een Brusselse wafel is rechthoekig, terwijl een Luikse wafel meestal ruitvormig of ovaal is. Luikse wafels worden vaak verkocht op kermissen en braderieën en zijn ook meestal per stuk verpakt in de supermarkt te vinden.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Cornelis Meijer
Cornelis Meijer
2025-09-04 11:42:10
Count answers : 3
0
Er bestaan twee soorten Belgische wafels: de Brusselse wafel en de Luikse wafel. De Luikse wafel is zwaarder dan de Brusselse wafel. De Luikse wafel bevat suikerkristallen waardoor deze een zoetere smaak heeft. De Luikse wafel wordt ook wel suikerwafel genoemd vanwege de suikerkristallen in het beslag. In de internationale omgeving worden Brusselse en Luikse wafels allebei aangeduid als ‘Belgian waffles’ .