:

Waarom is het niet goed om een banaan in een smoothie te doen?

Ize Klerks
Ize Klerks
2025-10-10 09:46:06
Count answers : 12
0
Een banaan functioneert namelijk solo beter dan in groepsverband. In fruit zitten flavonoi?den. Dat zijn antioxidanten die goed zijn voor hart en vaten. En wanneer je een banaan in de blender gooit, gaat er 84 procent aan flavonoi?den verloren. Ook hebben ze een negatieve werking op appels, peren, aardbeien en bessen.
Jurre Huisman
Jurre Huisman
2025-10-06 12:44:20
Count answers : 13
0
Naar het schijnt is het beter om de banaan uit je smoothie-routine te verbannen. Het gezonde van de banaan zou er letterlijk uitgeperst worden. Bananen toevoegen aan een bessensmoothie kan leiden tot een vermindering van een bepaalde voedingsstof die in bessen zit.

Lees ook

Mag je koffie in een smoothie doen?

Je kunt koffie in een smoothie doen. Zet 75 ml sterke koffie en laat afkoelen. Doe de koffie, aman Lees meer

Welke vloeistof doe je bij een smoothie?

Een smoothie maken is eenvoudig. Kies eerst je ingrediënten, zoals fruit, groenten en een vloeistof Lees meer

Nienke Mathieu
Nienke Mathieu
2025-09-24 09:29:02
Count answers : 5
0
Een banaan zou zelfs helpen bij je slaap. Wetenschappers van de University of California ontdekten namelijk dat een banaan niét hetzelfde effect heeft als je hem alleen binnenkrijgt, dan als je hem binnenkrijgt samen met ander fruit. Dit komt waarschijnlijk door een enzym dat in bananen zit. Die dingen kun je best in je smoothie stoppen, maar doe dat dan zónder de banaan. Vooral in combinatie met appels, peren, aardbeien en bessen heeft de banaan een negatieve werking. Zij hadden juist minder (84 procent) flavonoïden in hun bloed na het drinken van de banaan smoothie. Dit enzym zou de opname van flavonoïden tegenhouden. Als je een banaan samen met ander fruit eet, kan hij er dus voor zorgen dat je de antioxidanten in andere vruchten minder goed opneemt.
Imran Bozkurt
Imran Bozkurt
2025-09-22 02:02:05
Count answers : 12
0
Dat zeggen voedingswetenschappers aan de University of California waarschuwen namelijk voor het gebruik van bananen in combinatie met andere fruitsoorten. Fruit bevat namelijk flavonoïden. Dat zijn antioxidanten die goed zijn voor hart en vaten. In banaan zou volgens de onderzoekers een enzym zitten dat de opname van flavonoïden tegenhoudt. Degenen die iets hadden gekregen met banaan 84 procent minder flavonoïden in hun bloed hadden. Bananen vooral een negatieve werking hebben op appels, peren, aardbeien en bessen. Die combinaties kun je dus beter laten staan.

Lees ook

Welk fruit mag niet in een smoothie?

Bananen zijn tenslotte vullend én rijk aan vezels en vitamine b6. Een banaan zou zelfs helpen bij j Lees meer

Is een smoothie in de ochtend gezond?

Heel wat fruit en groente bij elkaar gooien en blenden maar. Er zijn namelijk verschillende redenen Lees meer

Roos Yildirim
Roos Yildirim
2025-09-09 03:11:52
Count answers : 4
0
Het enzym polyfenoloxidase wat in bananen zit, vernietigd voedingsstoffen die in bijvoorbeeld rood fruit, thee en cacao zitten. Het enzym polyfenoloxidase verpest de polyfenolen. Het gaat dan om de polyfenolen die in rood fruit, thee of cacao zitten, die stuk gaan. Polyfenoloxidase breken deze gezondheidsbevorderende polyfenolen af. Wil je het optimale halen uit je smoothie met rood fruit, doe er dan geen banaan bij.
Yasmin van Voorst
Yasmin van Voorst
2025-09-09 02:07:35
Count answers : 5
0
Een bepaald enzym dat in de gele vrucht zit, zorgt er namelijk voor dat de flavonoïden niet goed worden opgenomen. Dat verschil was niet te zien als de proefpersonen een smoothie met banaan hadden gedronken. Zij hadden 84 procent minder flavonoïden in hun bloed. Oftewel: eet lekker een banaantje, maar combineer deze niet met andere vruchten. Vooral op vruchten als appels, peren, aardbeien en bessen, hebben ze niet zo’n gunstig effect.

Lees ook

Kan ik koffie in een blender doen?

Koffiebonen malen met een blender Het is geen aanrader wat ons betreft, maar een manier om koffiebo Lees meer

Welk fruit gaat goed met koffie?

Dropijs met een espresso eroverheen is bijvoorbeeld waanzinnig lekker, en laatst maakte ik een avoca Lees meer

Julian Groenestein
Julian Groenestein
2025-09-09 01:50:39
Count answers : 6
0
De onderzoekers vermoeden dat er een enzym in banaan zit dat de opname van flavonoïden tegenhoudt. Het gaat om appels, peren, aardbeien en bessen. Bananen doe je voortaan dus niet meer in je fruitsapje. Maar een los exemplaar eten kan natuurlijk geen kwaad.