:

Hoe maak ik 1 kopje pour over?

Ties Pasman
Ties Pasman
2025-09-12 11:38:42
Count answers : 5
0
Maak je filter nat Voor een optimale smaak spoel je het filter voor gebruik goed door met heet water. Dit voorkomt dat er een papiersmaak in je koffie terechtkomt en helpt ook om de filterhouder voor te verwarmen. Voor een Pour Over zetmethode maal je je bonen iets grover dan zand. Doe dit vlak voor gebruik, omdat veel aroma’s al binnen 15 minuten vervliegen. De temperatuur van je water heeft een grote invloed op de smaak. Afhankelijk van je voorkeur adviseren wij een temperatuur tussen de 85 en 95°C. Een goede richtlijn is 60 gram gemalen koffie per liter water. Zet je een halve liter? Dan gebruik je 30 gram koffie. Doe de gemalen koffie in het filter en giet met een draaiende beweging een beetje heet water op totdat alle koffie nat is. Dit heet blooming en zorgt ervoor dat de koffie kan ontgassen, wat de smaak ten goede komt. Wacht 30 seconden en giet daarna in batches de rest van het water bij. De totale extractietijd hoort tussen de 3,5 en 4 minuten te liggen voor een perfect gebalanceerde kop koffie.