:

Hoe maak ik 1 kopje pour over?

Mirte Biharie
Mirte Biharie
2025-10-15 06:46:38
Count answers : 7
0
Om te beginnen met het zetten van Pour Over koffie heb je de juiste benodigdheden nodig. Dit zijn een Pour Over koffiezetapparaat, papieren filters, versgemalen koffie, een waterkoker en een koffiemok. Plaats een papieren filter in het Pour Over koffiezetapparaat en spoel het filter goed door met heet water. Voor een kopje koffie van ongeveer 200 ml heb je ongeveer 15 gram koffie nodig. Breng het water aan de kook in een waterkoker. Laat het water vervolgens iets afkoelen, zodat het water niet te heet is. De ideale temperatuur voor Pour Over koffie is tussen de 90 en 96 graden Celsius. Giet het water vervolgens langzaam over de gemalen koffie. Begin in het midden van het filter en giet vervolgens in cirkels naar buiten toe. Giet net genoeg water om de koffie te bedekken en laat het een paar seconden rusten zodat het water door de koffie kan stromen. Herhaal dit proces tot je genoeg koffie hebt gezet. Het kan zijn dat je meerdere keren water moet toevoegen om genoeg koffie te zetten.
Guusje Hooi
Guusje Hooi
2025-10-09 12:49:26
Count answers : 6
0
Kook het water en laat 2 min afkoelen of verwarm tot 90°C. Plaats het papieren filter in het filterhouter van het pour over apparaat. Spoel het filter met heet water en warm het kannetje. Maal 18g koffiebonen tot een fijne consistentie. Giet de gemalen koffiebonen in het filter en start de timer. Schenk 30 ml water op de koffie en laat halve minuut bloomen. Begin in het midden en vul het filter met ronde bewegingen tot net onder de rand. Schenk af en toe met dezelfde beweging bij tot je in 2:30-3:00 min op 300 ml zit.

Lees ook

Wat is een pour over?

Pour over koffie is koffie maken op de klassieke manier. Met een losse filterhouder en gemalen koffi Lees meer

Hoe maak je de beste pour-over?

Je kunt de gemalen koffie met een maatschepje in het filterzakje doen. Ondertussen zet je de waterko Lees meer

Alex Visser
Alex Visser
2025-09-30 04:52:28
Count answers : 7
0
Vouw het filter in een trechter vorm en maak het goed nat met kokend water zodat er geen smaak van het papier in je koffie terecht komt. Grind 22gram bonen medium-fine voor 350ml koffie. Start de timer en schenk, in een cirkelbeweging van binnen naar buiten, een kleine hoeveelheid water in zodat al het koffiedik netaan nat is geworden. Bij 45 seconden voeg je nog eens 100gr aan water toe in die cirkelbeweging van binnen naar buiten naar binnen. Voeg om de 30 seconden nog eens 100gr water toe, totdat je het totaal van 350gr koffie bereikt hebt. Wanneer de timer tussen 3:00 en 3:30 staat heb je ongeveer 350gr aan koffie. Haal de V60 van je karaf en schenk je vers gebrouwen koffie in een keet gemaakte mok. Vouw en maak het filter goed nat met heet water. Grind 22 gram Single Origin bonen en voeg toe aan het filter. Start de timer en schenk de eerste pour van 50gr water. Bij 45 sec, schenk nogmaals 100gr water. Voeg om de 30 sec 100gr water toe totdat je 350gr verse koffie hebt.
Lola Sanders
Lola Sanders
2025-09-25 05:48:51
Count answers : 6
0
Je kunt kiezen uit verschillende afmetingen filterhouders om een kopje pour over koffie te maken. Voor een losse kom of mok kan je een filterzakje nr. 2 gebruiken. De gemalen koffie doe je met een maatschepje in het filterzakje. Ondertussen zet je de waterkoker aan. Als het water van de kook is laat je deze even een minuutje staan. Schenk eerst maar een klein scheutje heet water op de koffie. Vervolgens schenk je daarna het filter voor twee derde vol met heet water, maar je moet het uiteraard aanpassen aan de hoeveelheid koffie die je wil. Laat het hete water in één beweging in alle rust door de filter en filterhouder stromen in de glazen kan. Je hoeft er zelf verder niets aan te doen.

Lees ook

Hoe maak je pour over koffie?

Kook het water en laat 2 min afkoelen of verwarm tot 90°C. Plaats het papieren filter in het filter Lees meer

Hoe werkt een pourover?

Breng je waterkoker aan de kook en laat het water 1 minuut rusten. Plaats tijdens het wachten je fil Lees meer

Ties Pasman
Ties Pasman
2025-09-12 11:38:42
Count answers : 7
0
Maak je filter nat Voor een optimale smaak spoel je het filter voor gebruik goed door met heet water. Dit voorkomt dat er een papiersmaak in je koffie terechtkomt en helpt ook om de filterhouder voor te verwarmen. Voor een Pour Over zetmethode maal je je bonen iets grover dan zand. Doe dit vlak voor gebruik, omdat veel aroma’s al binnen 15 minuten vervliegen. De temperatuur van je water heeft een grote invloed op de smaak. Afhankelijk van je voorkeur adviseren wij een temperatuur tussen de 85 en 95°C. Een goede richtlijn is 60 gram gemalen koffie per liter water. Zet je een halve liter? Dan gebruik je 30 gram koffie. Doe de gemalen koffie in het filter en giet met een draaiende beweging een beetje heet water op totdat alle koffie nat is. Dit heet blooming en zorgt ervoor dat de koffie kan ontgassen, wat de smaak ten goede komt. Wacht 30 seconden en giet daarna in batches de rest van het water bij. De totale extractietijd hoort tussen de 3,5 en 4 minuten te liggen voor een perfect gebalanceerde kop koffie.