:

Hoe maak je pour over koffie?

Charlotte Otte
Charlotte Otte
2025-09-12 09:02:26
Count answers : 5
0
Kook het water en laat 2 min afkoelen of verwarm tot 90°C. Plaats het papieren filter in het filterhouter van het pour over apparaat. Spoel het filter met heet water en verwarm het kannetje. Maal 18g koffiebonen tot een fijne consistentie. Giet de gemalen koffiebonen in het filter en start de timer. Schenk 30 ml water op de koffie en laat halve minuut bloomen. Begin in het midden en vul het filter met ronde bewegingen tot net onder de rand. Schenk af en toe met dezelfde beweging bij tot je in 2:30-3:00 min op 300 ml zit. Wil je liever een halve liter koffie? Voer hetzelfde pour over methode uit, maar voeg 30 g koffie toe.
Lize Sanders
Lize Sanders
2025-09-12 08:15:21
Count answers : 5
0
Spoel je filterhouder af met een beetje sop onder de kraan. Spoel het filter voor gebruik goed door met heet water. Maal je bonen iets grover dan zand. Doe dit vlak voor gebruik, omdat veel aroma’s al binnen 15 minuten vervliegen. Gebruik een temperatuur tussen de 85 en 95°C. Gebruik 60 gram gemalen koffie per liter water. Doe de gemalen koffie in het filter en giet met een draaiende beweging een beetje heet water op totdat alle koffie nat is. Wacht 30 seconden en giet daarna in batches de rest van het water bij. De totale extractietijd hoort tussen de 3,5 en 4 minuten te liggen voor een perfect gebalanceerde kop koffie.

Lees ook

Wat is een pour over?

Pour over koffie is koffie maken op de klassieke manier. Met een losse filterhouder en gemalen koffi Lees meer

Hoe maak je de beste pour-over?

Je kunt de gemalen koffie met een maatschepje in het filterzakje doen. Ondertussen zet je de waterko Lees meer

Evelien van den Corput
Evelien van den Corput
2025-09-12 06:00:34
Count answers : 4
0
Stap 1. Vouw en maak het filter nat, vouw het filter in een trechter vorm en maak het goed nat met kokend water. Stap 2. Weeg en maal de bonen af, grind 22gram bonen medium-fine voor 350ml koffie. Stap 3. Doordrenk het koffiedik, start de timer en schenk, in een cirkelbeweging van binnen naar buiten, een kleine hoeveelheid water in zodat al het koffiedik netaan nat is geworden. Stap 4. Doorschenken, voeg om de 30 seconden nog eens 100gr water toe, totdat je het totaal van 350gr koffie bereikt hebt. Stap 5. Opdrinken, haal de V60 van je karaf en schenk je vers gebrouwen koffie in een keet gemaakte mok. Vouw en maak het filter goed nat met heet water. Grind 22 gram Single Origin bonen en voeg toe aan het filter. Start de timer en schenk de eerste pour van 50gr water. Bij 45 sec, schenk nogmaals 100gr water. Voeg om de 30 sec 100gr water toe totdat je 350gr verse koffie hebt.