:

Hoe maak je pour over koffie?

Demi Timmermans
Demi Timmermans
2025-10-08 14:06:19
Count answers : 8
0
Stap 1: De juiste benodigdhedenOm te beginnen met het zetten van Pour Over koffie heb je de juiste benodigdheden nodig. Stap 2: Papieren filter in het apparaat plaatsenPlaats een papieren filter in het Pour Over koffiezetapparaat en spoel het filter goed door met heet water. Stap 3: Gemalen koffie toevoegenVoeg de gewenste hoeveelheid versgemalen koffie toe aan het filter. Stap 4: Water kokenBreng het water aan de kook in een waterkoker. Stap 5: Water over de koffie gietenGiet het water vervolgens langzaam over de gemalen koffie. Stap 6: Herhaal het procesHerhaal dit proces tot je genoeg koffie hebt gezet.
Mees Polat
Mees Polat
2025-09-28 00:37:27
Count answers : 8
0
Breng je waterkoker aan de kook en laat het water 1 minuut rusten. Plaats tijdens het wachten je filterpapier in je V60 en bevochtig het filterpapier met wat gekookt water. Neem je weegschaal en weeg 15 gram koffiebonen per portie af. Maal je koffiebonen en voeg ze toe aan het filterpapier dat in je V60-druppelaar is geplaatst. Giet 50-100 ml heet water in je V60 zodat al het koffieresidu gelijkmatig verzadigd is. Laat ze 30 seconden 'bloeien' en blijf dan langzaam gieten - in cirkels tot je in totaal 250 ml hebt bereikt. Wacht 1-2 minuten tot al het water er doorheen is gedruppeld, verwijder dan het filterpapier met gebruikte koffiedik erin en gooi het op een verantwoorde manier weg.

Lees ook

Wat is een pour over?

Pour over koffie is koffie maken op de klassieke manier. Met een losse filterhouder en gemalen koffi Lees meer

Hoe maak je de beste pour-over?

Je kunt de gemalen koffie met een maatschepje in het filterzakje doen. Ondertussen zet je de waterko Lees meer

Cas Bos
Cas Bos
2025-09-20 14:11:59
Count answers : 8
0
Pour over koffie is koffie maken op de klassieke manier. Met een losse filterhouder een filterzakje, gemalen koffie, net gekookt water en een glazen kan of mok. De volgende stap bij pour over koffie maken is het filterzakje in de filterhouder doen. Je kan zelf kiezen welke smaak en hoe sterk je de koffie wil hebben. Pour over koffie maak je door het water dat net van de kook af is voorzichtig op te schenken op de koffie in het filterzakje. Schenk eerst maar een klein scheutje heet water op de koffie. Vervolgens schenk je daarna het filter voor twee derde vol met heet water. Laat het hete water in één beweging in alle rust door de filter en filterhouder stromen in de glazen kan.
Charlotte Otte
Charlotte Otte
2025-09-12 09:02:26
Count answers : 7
0
Kook het water en laat 2 min afkoelen of verwarm tot 90°C. Plaats het papieren filter in het filterhouter van het pour over apparaat. Spoel het filter met heet water en verwarm het kannetje. Maal 18g koffiebonen tot een fijne consistentie. Giet de gemalen koffiebonen in het filter en start de timer. Schenk 30 ml water op de koffie en laat halve minuut bloomen. Begin in het midden en vul het filter met ronde bewegingen tot net onder de rand. Schenk af en toe met dezelfde beweging bij tot je in 2:30-3:00 min op 300 ml zit. Wil je liever een halve liter koffie? Voer hetzelfde pour over methode uit, maar voeg 30 g koffie toe.

Lees ook

Hoe werkt een pourover?

Breng je waterkoker aan de kook en laat het water 1 minuut rusten. Plaats tijdens het wachten je fil Lees meer

Welke koffie voor pour over?

Pour over koffie past daar perfect bij. Lees meer

Lize Sanders
Lize Sanders
2025-09-12 08:15:21
Count answers : 7
0
Spoel je filterhouder af met een beetje sop onder de kraan. Spoel het filter voor gebruik goed door met heet water. Maal je bonen iets grover dan zand. Doe dit vlak voor gebruik, omdat veel aroma’s al binnen 15 minuten vervliegen. Gebruik een temperatuur tussen de 85 en 95°C. Gebruik 60 gram gemalen koffie per liter water. Doe de gemalen koffie in het filter en giet met een draaiende beweging een beetje heet water op totdat alle koffie nat is. Wacht 30 seconden en giet daarna in batches de rest van het water bij. De totale extractietijd hoort tussen de 3,5 en 4 minuten te liggen voor een perfect gebalanceerde kop koffie.
Evelien van den Corput
Evelien van den Corput
2025-09-12 06:00:34
Count answers : 6
0
Stap 1. Vouw en maak het filter nat, vouw het filter in een trechter vorm en maak het goed nat met kokend water. Stap 2. Weeg en maal de bonen af, grind 22gram bonen medium-fine voor 350ml koffie. Stap 3. Doordrenk het koffiedik, start de timer en schenk, in een cirkelbeweging van binnen naar buiten, een kleine hoeveelheid water in zodat al het koffiedik netaan nat is geworden. Stap 4. Doorschenken, voeg om de 30 seconden nog eens 100gr water toe, totdat je het totaal van 350gr koffie bereikt hebt. Stap 5. Opdrinken, haal de V60 van je karaf en schenk je vers gebrouwen koffie in een keet gemaakte mok. Vouw en maak het filter goed nat met heet water. Grind 22 gram Single Origin bonen en voeg toe aan het filter. Start de timer en schenk de eerste pour van 50gr water. Bij 45 sec, schenk nogmaals 100gr water. Voeg om de 30 sec 100gr water toe totdat je 350gr verse koffie hebt.

Lees ook

Hoe schrijf je pour over?

Om pour over koffie te zetten, heb je een paar dingen nodig: 18 gr gemalen koffiebonen, 300 ml heet Lees meer

Hoe krijg ik meer duidelijkheid in Pour Over?

Tip #1 – Hou je filterhouder schoon Een schone filterhouder is essentieel voor een pure koffiesmaak Lees meer