:

Welk vlees voor Vlaams stoofvlees?

Isabella van den Bosch
Isabella van den Bosch
2025-08-27 17:08:33
Count answers : 2
0
Doorregen runderlappen, hacheevlees, klapstuk, magere runderlappen, runderpoulet, riblappen en sukadelapjes… doorregen of magere stooflappen. Een een aparte groep is het stoofvlees met been zoals de schenkels en de staart. Voor stoofvlees kun je verschillende soorten rundvlees gebruiken. Kies je runderriblap, sukadelap of schenkel? Wie van ‘draadjesvlees’ houdt, kan niet om de riblap heen. Maar, ook een sukadelap is fijn voor stoofvlees. Als laatste kun je ook schenkel gebruiken.
Loek Aziz
Loek Aziz
2025-08-27 17:07:36
Count answers : 2
0
Het malste stoofvlees komt van vlees dat veel bindweefsel en vet bevat. Het beste vlees wat je kunt gebruiken zijn sucadelappen of riblappen.

Lees ook

Hoe lang moet stoofvlees opstaan om mals te worden?

Hoe lang je de pan moet laten opstaan hangt af van de hoeveelheid bindweefsel en de grootte van het Lees meer

Welk Belgisch bier is stoofvlees?

Westmalle Dubbel is een klassiek Belgisch bier dat perfect past bij stoofvlees. Leffe Bruin is een Lees meer