:

Waarom doet mijn oma azijn in stoofvlees?

Victoria Soekhoe
Victoria Soekhoe
2025-09-04 12:21:23
Count answers : 2
0
Mijn oma doet azijn in stoofvlees omdat azijn helpt om het vlees malser te maken en meer smaak toe te voegen. Er wordt 4 eetlepels azijn toegevoegd in het recept. Hetzure smaak van de azijn wordt dan getemperd door andere ingrediënten. Het lang stoven van het vlees zorgt er ook voor dat de smaak van de azijn goed wordt verdeeld. Dit geeft het stoofvlees een rijke, volle smaak. Als het kookt, wordt het vlees toegevoegd en worden de plakjes ontbijtkoek erop gelegd. Dit recept maakt gebruik van azijn als ingrediënt om het vlees malser en smaakvoller te maken.
Isabella van den Bosch
Isabella van den Bosch
2025-08-27 20:44:50
Count answers : 2
0
Een scheutje wijn, azijn, citroensap of ieder ander zuur zorgt ervoor dat het bindweefsel in stoofvlees malser en zachter wordt. Daarom is het draadjesvlees van jouw oma zo lekker en zo zacht.

Lees ook

Hoe lang moet stoofvlees opstaan om mals te worden?

Hoe lang je de pan moet laten opstaan hangt af van de hoeveelheid bindweefsel en de grootte van het Lees meer

Welk Belgisch bier is stoofvlees?

Westmalle Dubbel is een klassiek Belgisch bier dat perfect past bij stoofvlees. Leffe Bruin is een Lees meer

Quinten van Ooyen
Quinten van Ooyen
2025-08-27 18:51:59
Count answers : 3
0
Azijn toevoegen is dus een good idee. De zuren die hierin zitten zorgen ervoor dat het bindweefsel in het vlees wordt afgebroken, waardoor het vlees mals wordt.