:

Hoe Belgische chocolatiers wereldberoemd werden

Hugo Peters
Hugo Peters
2025-09-17 06:12:35
Count answers : 9
0
De havens van Antwerpen zijn een van de grootste invoerhavens van cacaobonen. In 1831 werd in Antwerpen de eerste chocoladefabriek van België geopend en sindsdien heeft de Belgische chocolade de harten van chocoladeliefhebbers wereld veroverd. Het karakter, de samenstelling en smaak van Belgische chocolade is zo uniek dat het een beschermde status in Europa verdient, vinden Belgische chocolademakers. Net als Goudse kaas, parmaham en champagne.
Morris van de Ven
Morris van de Ven
2025-09-17 04:08:59
Count answers : 2
0
Het is eigenlijk begonnen met Sam Fox, de Amerikaanse ambassadeur in Brussel ten tijde van George W. Bush. Die man was eigenlijk een grote chocoladeliefhebber. Hij is hier aangekomen in Brussel en heeft op de ambassade toen opdracht gegeven om bij tien chocolatiers een hoop pralines te gaan halen. Vervolgens is er een blind tasting op de ambassade georganiseerd en daar zijn we toen als besten uitgekomen. Het winnen van de wedstrijd leidde echter al gauw tot meer. In 2009 werd de Democraat Barack Obama verkozen tot president, en zat Fox’ ambtstermijn er op. Dit had echter weinig impact op de chocoladeleveringen. Zowel links als rechts bleek te vallen voor onze chocolade. De Antwerpse chocolatier besloot om het Grootzegel van de Verenigde Staten, dat op officiële documenten gebruikt wordt, in chocolade te maken. Zo zijn we dus ook in het Witte Huis geraakt.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer