:

Het geheim van Belgische karamelsaus

Eliza Loukili
Eliza Loukili
2025-09-17 11:30:01
Count answers : 7
0
Karamelsaus is een heerlijke zoete toevoeging aan je recepten. Dit heb je nodig: Blikje gecondenseerde melk Zo maak je het: Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en laat het 3 uur koken. Dit heb je nodig: 200 gram suiker 100 gram boter 70 milliliter slagroom snuf zout Zo maak je het: Laat de suiker karamelliseren in een (steel)pan met dikke bodem. Zodra de suiker een karamelkleur heeft, haal de pan van het vuur en voeg boter en slagroom toe. Roer goed door, laat even afkoelen en breng op smaak met zout. In de koelkast blijft je karamelsaus in een afgesloten pot zo’n 2 weken goed.
Jelle Sprong
Jelle Sprong
2025-09-17 10:21:06
Count answers : 2
0
Doe de suiker met water in een kookpot. Zet vuur hoog en laat de suiker koken totdat water weg is en bruin begint te kleuren. Als de caramel de juiste kleur heeft vuur af en blussen met room. Laat wat inkoken. Als het beetje is afgekoeld smelt er de boter door.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Lex Postma
Lex Postma
2025-09-17 09:27:24
Count answers : 3
0
Het geheim van een goede karamelsaus Wat maakt mijn zelfgemaakte karamelsaus zo goed. Het begint allemaal met de keuze van de ingrediënten. Ik zweer bij het gebruik van ongezouten roomboter voor die rijke, romige textuur en een goede kwaliteit vanille-extract om de smaak te verbreden. De combinatie van donker bruine basterd suiker en slagroom voegen die perfecte balans van zoet en zacht toe die karamel juist zo goed maakt.
Sep Hooi
Sep Hooi
2025-09-17 08:55:28
Count answers : 5
0
Het geheim van Belgische karamelsaus is een zelfgemaakte karamelsaus. De basis voor gezouten karamel-liefhebbers is een zelfgemaakte karamelsaus. Ik heb zelf dan ook altijd een potje in de koelkast staan, voor als de gezouten karamel-nood hoog is. Gebakken appeltjes met een bolletje vanille-ijs en daarbij gezouten karamelsaus is to die for! Een potje gezouten karamel blijft ongeveer 3 weken goed in de koeling.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer

Amin Jacobs
Amin Jacobs
2025-09-17 06:30:58
Count answers : 2
0
Het geheim van Belgische karamelsaus is om een perfecte karamel te bereiden. Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. Let op voor spatten.