:

De rol van bessen in Belgische taarten

Jill Heijmans
Jill Heijmans
2025-09-17 12:38:54
Count answers : 5
0
Voor deze rode bessen taart heb ik me laten inspireren door een recept uit een Duits bakboek met de titel Die Schatze aus Oma's Backbuch. De cake bestaat uit 2 onderdelen. De binnenkant bestaat uit luchtig opgeklopt eiwit vermengd met rode bessen, gemalen hazelnoten en tarwe griesmeel. De licht zoete toets van de meringue staat prachtig in contrast met de frisse besjes. Het griesmeel zorgt samen met het fruit voor een allesbehalve droge cake. Ik verwacht wel dat ik deze taart nog eens maak en dan gebruik ik geen amandel essence meer.
Kick Groen
Kick Groen
2025-09-17 12:17:42
Count answers : 6
0
Dit artikel geeft een recept voor een mascarpone taart met bessen, die bestaat uit een zanddeeg korst gevuld met een romige mascarpone mousse afgewerkt met zomerse bessen. De taart bevat een mix van verse bessen. Verse bessen worden gebruikt om de taart af te werken. De bessen worden vlak voor het serveren op de taart geplaatst.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Aiden van Veen
Aiden van Veen
2025-09-17 10:52:43
Count answers : 5
0
Om het te maken heb je uiteraard bosbessen of blauwe bessen nodig. Ik vind de wat kleinere vaak lekkerder dan die hele grote bosbessen, maar beiden zijn natuurlijk prima. Soms helpt het om de bosbessen voor je ze door de cake doet even door poedersuiker te rollen. Door het laagje blijven ze dan als het ware beter ‘hangen’ in het beslag. Ik heb ook gemerkt dat het helpt als je kleine besjes gebruikt. Mijn favorieten zijn de biologische bosbessen uit de vriezer. Die zijn mooi klein én betaalbaar. Ik maak de yoghurtcake afwisselend met blauwe bessen of bosbessen. Blauwe bessen zijn vaak groter dus let even op het formaat Het fijne van het meebakken van fruit in een cake is dat de cake zelf wat beter houdbaar blijft doordat er extra vocht aan is toegevoegd door de bessen.
Melissa Wutke
Melissa Wutke
2025-09-17 07:36:19
Count answers : 4
0
Het gebruik van ricotta in dit cakebeslag levert een verrassend lekker eindresultaat op en het vormt een mooie tegenhanger voor de frisse blauwe bessen. In plaats van blauwe bessen kun je ook ander fruit gebruiken in deze ricotta cake, bijvoorbeeld bramen of frambozen. Voor de vulling 200 gr blauwe bessen 1 el bloem. Rol de blauwe bessen door de eetlepel bloem, zodat ze licht bedekt raken met bloem. Spatel ¾ van de blauwe bessen door het beslag en doe dit vervolgens in de vorm. Verdeel de rest van de blauwe bessen over het beslag.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer