:

De rol van specerijen in Belgische stoofpotten

Lara Kirpenstein
Lara Kirpenstein
2025-09-17 14:03:19
Count answers : 3
0
De paddenstoelen voegen een aardse diepte toe, terwijl de kruiden en specerijen zorgen voor een warme, uitnodigende geur die je huis vult tijdens het koken. Kruiden en specerijen zorgen voor een warme, uitnodigende geur die je huis vult tijdens het koken.
Joep ter Waarbeek
Joep ter Waarbeek
2025-09-17 12:46:54
Count answers : 5
0
We gebruiken dan ook alleen kruidnagels en laurier als specerijen. Kruidnagels en laurier zijn specerijen die gebruikt worden in dit stoofvleesgerecht. De kruiden in de ontbijtkoek geven ook een smaak mee.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Rayan Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
Rayan Rahajoe genaamd en geschreven ten Kate
2025-09-17 12:37:57
Count answers : 4
0
De laurier, kruidnagel en nootmuskaat doen je denken aan die ouderwetse, botermalse draadjesvleesschotels. Kaneel zorgt voor een zoete ondertoon en anijs- en korianderzaad geven je stoofvlees een vleugje frisheid. Zwarte peper en cayenne zorgen voor wat pit in de pan. De diepgang in deze melange komt door knoflook en komijn, terwijl de tomaat een intense smaak voor zijn rekening neemt. De laurier, kruidnagel en nootmuskaat doen je denken aan die ouderwetse, botermalse draadjesvleesschotels.