:

Waarom Belgische chocolade een werelderfgoed is

Niek dos Santos
Niek dos Santos
2025-09-17 18:18:38
Count answers : 3
0
Een combinatie van een uitstekende opleiding, unieke recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven, de beste kwaliteitsingrediënten en een ongeëvenaarde passie voor het product is wat de Belgische chocolade met kop en schouders boven de rest van de wereld doet uitsteken. Het verhaal van de Belgische chocolade wordt op een fascinerende manier verteld in het Chocolademuseum, Choco Story. De ervaring brengt je door het verhaal van de Maya's en de Spaanse conquistadores tot de moderne methoden om chocolade te maken. De associatie van België met chocolade gaat terug tot 1635, toen chocolade voor het eerst werd geïntroduceerd vanuit Midden-Amerika. Cacao, een hoofdingrediënt van de heerlijke traktatie, werd in grote hoeveelheden geïmporteerd uit Belgisch Congo waardoor het begin 1900 toegankelijker werd voor de arbeidersklasse. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is een uitvinding van de beroemde Belgische chocolatier Neuhaus. Hij vond uit wat we nu kennen als praliné en begon zijn product massaal te exporteren aan het einde van de jaren 1800.
Vera Smit
Vera Smit
2025-09-17 16:52:33
Count answers : 5
0
Belgische chocolade is sinds oudsher het superfood van kampioenen, een verleiding voor minnaars, een troost voor de ongelukkigen en een luxe voor rijk én arm overal ter wereld. Belgische chocolade is TOP, met de allerbeste cacaobonen, een hoog cacaopercentage en 100% cacaoboter. De fijne structuur van 15 tot 18 micron. Belgische chocolade wordt gemaakt van extra fijn gemalen cacaobonen. Hoog cacaogehalte. Chocolade van bij ons heeft een hoger cacaogehalte dan de meeste internationale producten. 100% cacaoboter. Belgische chocola bevat 100% cacaoboter, zonder toevoeging van andere plantaardige vetten. De selectie van cacaobonen van hoge kwaliteit. De Belgische chocoladesector is erg divers met zowel grote chocolade bedrijven als kleine chocolatiers en pralinemakers Belgische chocolademakers zijn creatief en innovatief met een grote variëteit aan vernieuwende smaken en combinaties Belgen maken van chocolade een totaalervaring met chocolademusea, chocoladeroutes, proeverijen, workshops... 's Werelds grootste chocoladefabriek staat in Wieze, België. Barry Callebaut produceert jaarlijks ongeveer 270 000 ton. In 2007 werd de Belgische chocoladecode ontwikkeld: Belgische chocolade komt ook daadwerkelijk uit België. De Belgische chocoladesector exporteert maar liefst twee derde van zijn kwaliteitschocolade naar de hele wereld. Belgen koesteren hun chocolade en pralines: ze eten er jaarlijks minstens zes kilogram van.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Nienke Veltman
Nienke Veltman
2025-09-17 16:40:29
Count answers : 5
0
Chocolade is dus onlosmakelijk verbonden aan Brussel. Het is dan ook volkomen logisch dat we aan onze chocolatiers tonen dat we hen appreciëren. Belgische chocolade wordt al in binnen- en buitenland erkend als een van de beste chocolades ter wereld.
Jasper Adelaar
Jasper Adelaar
2025-09-17 13:42:04
Count answers : 4
0
Belgische chocolade is niet langer alleen een lekkernij: het wordt een belofte van ontsnapping, een uitnodiging om de rijkdom van cacao te ontdekken. Van de beroemde Mignonnette tot de traditionele tablet, van de intense praline tot de zachte melkchocolade, elke Côte d’Or-reep is een onvergetelijke ervaring die de genereusiteit, authenticiteit en Belgische gezelligheid oproept.

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer