Belgische chocolade is sinds oudsher het superfood van kampioenen, een verleiding voor minnaars, een troost voor de ongelukkigen en een luxe voor rijk én arm overal ter wereld. Belgische chocolade is TOP, met de allerbeste cacaobonen, een hoog cacaopercentage en 100% cacaoboter. De fijne structuur van 15 tot 18 micron. Belgische chocolade wordt gemaakt van extra fijn gemalen cacaobonen. Hoog cacaogehalte. Chocolade van bij ons heeft een hoger cacaogehalte dan de meeste internationale producten. 100% cacaoboter. Belgische chocola bevat 100% cacaoboter, zonder toevoeging van andere plantaardige vetten. De selectie van cacaobonen van hoge kwaliteit. De Belgische chocoladesector is erg divers met zowel grote chocolade bedrijven als kleine chocolatiers en pralinemakers Belgische chocolademakers zijn creatief en innovatief met een grote variëteit aan vernieuwende smaken en combinaties Belgen maken van chocolade een totaalervaring met chocolademusea, chocoladeroutes, proeverijen, workshops... 's Werelds grootste chocoladefabriek staat in Wieze, België. Barry Callebaut produceert jaarlijks ongeveer 270 000 ton. In 2007 werd de Belgische chocoladecode ontwikkeld: Belgische chocolade komt ook daadwerkelijk uit België. De Belgische chocoladesector exporteert maar liefst twee derde van zijn kwaliteitschocolade naar de hele wereld. Belgen koesteren hun chocolade en pralines: ze eten er jaarlijks minstens zes kilogram van.