Het geheim van Belgische mokkataart is een proces dat scrollbar bestaat uit het maken van een biscuit en een crème au beurre. 
Voor de biscuit heb je 4 eieren, 115 gr suiker, 20 gr bloemsuiker, 115 gr bloem en 20 gr amandelpoeder nodig. 
Voor de crème au beurre neem je 2 el oploskoffie, 2 eidooiers, 2 eieren, 500 gr roomboter, 60 ml water en 250 gr suiker. 
Je begint met het maken van de biscuit door de oven op 190° te verwarmen en de eieren met de suiker in een kom te kloppen tot een luchtig en stevige schuim. 
De bloemsuiker, de bloem en het amandelmeer spatel je onder het eierschuim. 
Je neemt een ronde taartvorm, smeert deze volledig in met boter, dekt de bodem met bakpapier en vult de bakvorm met het biscuitdeeg. 
Je bakt de biscuit in de oven voor ongeveer 30 minuten. 
Daarnaast bereid je de crème au beurre door het water en de suiker in een pannetje op een zacht vuur te verwarmen, waarna je de eieren en de 2 eierdooiers in een kom klopt tot een schuimige massa en de oploskoffie en de suikersiroop toevoegt. 
Ten slotte snijd je de biscuit in 2 of 3 lagen en spuit je crème au beurre op de eerste laag, bedek je met de andere laag biscuit en herhaal je dit proces eventueel voor een eventuele derde laag. 
Je bestrijkt de zijkant en de bovenlaag van de biscuit met crème au beurre en maalt amandelschilfers fijn om de zijkant van de taart mee te bestrijken. 
Je werkt de bovenkant van de taart af met dotjes crème au beurre.