Piet bracht vlees van bij ons naar de mensen van bij ons: hij maakte voor een enthousiast publiek stoofvlees in onze foodtruck.
Voor het stoofvlees 800 g rundstoofvlees 2 grote uien 250 ml water 2 tenen look 3 eetlepels bloem 100 g boter 500 ml Belgisch bruin bier 2 blaadjes laurier 2 takjes tijm 2 kruidnagels 2 bruine boterhammen 3 el mosterd peper en zout
Laat het stoofvlees een halfuur op voorhand op kamertemperatuur komen en neem een stoofpot en een grote pan om het vlees aan te bakken.
Voeg de helft van het bier toe in de stoofpot en zet op een laag vuur.
Haal het vlees uit de pan en leg het in een stoofpot.
Voeg tijm, laurier en kruidnagel toe.
Laat het geheel opkoken en verlaag nadien het vuur.
Besmeer de twee bruine boterhammen met de mosterd en leg ze met de besmeerde kant naar boven op de stoverij.
De mosterd geeft extra smaak aan de stoverij, terwijl de boterham voor extra binding zorgt.
Laat de stoverij minstens twee uur sudderen op een zacht vuur.
Roer af en toe voorzichtig om aanbakken te vermijden.
Ga je te snel te werk, verstramt het vlees en wordt het taai.
Als de saus de gewenste dikte heeft, plaats je een deksel op de stoofpot.
Zo kan er geen extra water meer verdampen.
Blijft de saus te dun, kan je ze nog altijd binden met maïszetmeel.
Kookte de saus te veel in, kan je wat water toevoegen.