:

De rol van bessen in Belgische desserts

Sophia van der Pol
Sophia van der Pol
2025-10-27 11:05:39
Count answers : 6
0
Vul de bakvorm en strijk glad. Verdeel de bessen erover. Plaats nog 10 minuten in de oven
Dion Özer
Dion Özer
2025-10-22 03:05:39
Count answers : 5
0
Spatel voorzichtig de verse blauwe bessen door het beslag. Garneer indien gewenst met extra blauwe bessen en citroenschijfjes.

Lees ook

De geschiedenis van Belgische wafels

De wafel is in 1839 door Maximilien Consael op de kermis in België geïntroduceerd. Het was zijn inst Lees meer

Hoe ontstond de Belgische friet?

Volgens Belgisch historicus en gastronoom, Jo Gérard, vindt friet haar oorsprong in 1680 in België. Lees meer

Hidde dos Santos
Hidde dos Santos
2025-10-14 21:51:19
Count answers : 5
0
Muffin met blauwe bessen Muffins zijn heerlijke gebakjes die je zowel als ontbijt, bij de koffie als dessert kan eten. Yoghurtcake met perzik en blauwe bessen Niets beter dan een stukje zelf gebakken cake. Bundt cake Deze retro cake is altijd in dezelfde vorm, maar op het recept zijn er variaties. Zoete croissantrolletjes met blauwe bessen en citroen Deze zoete croissantrolletjes maak je in een vingerknip klaar met bosbessenconfituur en citroenzeste. Meringue nestjes met lemon curd Op zoek naar een leuk en schattig dessertje voor Pasen.
Nadia Blokland
Nadia Blokland
2025-10-11 19:22:18
Count answers : 4
0
Stap 6 van 11 Voeg de blauwe bessen toe. 125 g blauwe bosbessen

Lees ook

De oorsprong van Belgische chocolade

Belgische liefde voor chocolade begon in 1635, maar pas in 1912 kreeg chocolade zijn huidige vorm. Lees meer

Waarom is Belgische stoofvlees zo geliefd?

De mosterd voegt extra smaak en diepte toe aan het stoofvlees. Het brood lost door het lange stoven Lees meer

Sepp Lorreijn
Sepp Lorreijn
2025-09-27 22:41:48
Count answers : 8
0
Er wordt een rode bessen taart gemaakt met Braambessen, blauwe bessen en aalbessen. De cake bestaat uit 2 onderdelen: een boterdeeg "croute" aan de buitenrand en luchtig opgeklopt eiwit vermengd met rode bessen, gemalen hazelnoten en tarwe griesmeel aan de binnenkant. De licht zoete toets van de meringue staat prachtig in contrast met de frisse besjes. Het griesmeel zorgt samen met het fruit voor een allesbehalve droge cake. De boterdeeg bodem bestaat uit 125 gram boter, 125 gram kristalsuiker, 1 ei, 250 gram bloem, snufje zout, 4 gram bakpoeder en eventueel een 1/2 theelepel citroenrasp.
Eliza Coreth von und zu Coredo und Starkenberg
Eliza Coreth von und zu Coredo und Starkenberg
2025-09-27 21:45:33
Count answers : 6
0
Het fijne van het meebakken van fruit in een cake is dat de cake zelf wat beter houdbaar blijft doordat er extra vocht aan is toegevoegd door de bessen. Ik maak de yoghurtcake afwisselend met blauwe bessen of bosbessen. Blauwe bessen zijn vaak groter dus let even op het formaat. Om het te maken heb je uiteraard bosbessen of blauwe bessen nodig. Ik vind de wat kleinere vaak lekkerder dan die hele grote bosbessen, maar beiden zijn natuurlijk prima. Het is weer volop bosbessen tijd. En dat is de allerbeste tijd om deze heerlijke bosbessen yoghurt cake te maken.

Lees ook

De traditie van Belgische mosselen

De Zeeuwse hangcultuurmosselen worden op de markt gebracht onder het streekkeurmerk Zeker Zeeuws. M Lees meer

Het verhaal achter Vlaamse carbonade

De stoofkarbonade of stoverij is een typisch Vlaams gerecht. In Wallonië heet het ook wel carbonade Lees meer