Bij tea pairing gaat het allemaal om de combinatie van thee en een gerecht.
Door een bijpassende thee bij een gerecht te zoeken, kunnen de smaken elkaar versterken.
Zo past zwarte thee uitstekend bij gebraden vlees en kun je een zoet dessert mooi laten uitkomen met een kop vruchtenthee.
Je gasten zullen verrast zijn als je ze deze combinaties serveert.
Zwarte thee: Sterke thee met een robuuste smaak.
Een goede tegenhanger voor rijke gerechten, zoals rundvlees, lamsvlees en wild.
Past ook goed bij stoofgerechten en rijke pastagerechten.
Zoek je een zoet gerecht? Combineer zwarte thee dan met citroencake.
Groene thee: Een lichte en frisse theesoort die uitstekend past bij vegetarische gerechten.
Denk aan een salade of groene curry.
Ook goed te combineren met kip of visgerechten.
Groene thee past ook uitstekend bij jonge kaas.
Witte thee: Je zou haast als stelregel kunnen zeggen dat witte thee bij gerechten past, waar je ook witte wijn zou serveren.
Denk aan gerechten met witte vis of bij een lekkere kaasplank.
Ook kun je met witte thee smaken neutraliseren.
Serveer deze tussen de gangen om te zorgen voor een mooie overgang tussen verschillende gerechten.
Fruitthee: Fruitthee leent zich goed voor zoete gerechten.
Denk aan een bosbessenparfait of een chocoladesouffle.
Chai thee: Deze thee heeft een kruidige, volle smaak.
Er zitten vleugjes kardemom, gember en kaneel in.
Combineer deze met Indiase gerechten of juist een punt worteltaart, waar je deze kruiden ook in terug proeft.
Rooibos thee: Bij deze thee kun je zeker in het najaar volop combineren.
Hij past goed bij speculaas.
Combineer bijvoorbeeld met gevulde speculaas of kruidnoten tijdens Sinterklaasavond.